Canesten 1 500 mg mehka vaginalna kapsula, 1 kapsula

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Canesten 1 500 mg mehka vaginalna kapsula, 1 kapsula

9,47 

Canesten 1 500 mg mehka vaginalna kapsula je zdravilo za zdravljenje glivične okužbe nožnice s samo 1 odmerkom.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

  Samo še 1 na zalogi

  Proizvajalec:
  Vsi izdelki
  Šifra: 150887Kategoriji: , Oznaki: ,

  Opis

  Canesten 1 500 mg mehka vaginalna kapsula je zdravilo za zdravljenje glivične okužbe nožnice s samo 1 odmerkom.

  Zdravljenje okužb nožnice in zunanjega ženskega spolovila, ki jih povzročajo mikroorganizmi, občutljivi na klotrimazol, kot so npr. glivice (običajno Candida spp.).

  Mehka vaginalna kapsula je udobna za vstavljanje, kar potrdi skoraj 8 od 10 uporabnic v študiji dokazov o zaznanih koristih zdravila Canesten®.

  Canesten® 1 500 mg mehka vaginalna kapsula je zdravilo z ugodnim varnostnim profilom, zato ga lahko uporabljajo tudi bolnice, katerim namenjamo posebno pozornost:
  > nosečnice*
  > doječe matere
  > mladostnice od 12 do 15 let**

  * Med nosečnostjo uporaba brez aplikatorja. Uporaba v prvem tromesečju le pod zdravniškim nadzorom.
  Svetujemo zdravniško posvetovanje tekom cele nosečnosti.
  ** Pri tej starostni skupini se lahko uporablja le po zdravnikovem nasvetu.

  Odmerjanje in način uporabe:

  Odrasli in mladostnice, stare 16 let ali več: Enkratni odmerek je ena mehka vaginalna kapsula, ki jo je treba vstaviti zvečer v nožnico. Če po 7 dneh ne pride do izboljšanja, se mora bolnica posvetovati z zdravnikom. Zdravljenje lahko ponovimo, vendar lahko ponavljajoče se okužbe kažejo na osnovno bolezen. Če se simptomi ponavljajo, se mora bolnica posvetovati z zdravnikom.

  Mladostnice, stare 12–15 let: Zdravilo Canesten 1 se pri mladostnicah, mlajših od 16 let, lahko uporablja le po zdravnikovem
  nasvetu. Če je predpisano pri tej populaciji (po menarhi), je priporočeno odmerjanje enako kot pri odraslih.

  Pediatrična populacija: Varnost in učinkovitost zdravila pri otrocih, mlajših od 12 let, še nista bili dokazani.

  Način uporabe:

  Mehko vaginalno kapsulo je treba zvečer pred spanjem s priloženim aplikatorjem vstaviti čim globlje v nožnico. Najbolje je, da bolnica pri tem leži na hrbtu. Med nosečnostjo je treba mehko vaginalno kapsulo vstaviti v nožnico s prstom, brez aplikatorja, da preprečimo poškodbe materničnega vratu.

  Sestava:

  Ena mehka vaginalna kapsula vsebuje 500 mg klotrimazola.

  Opozorila:

  V primeru prve vaginalne okužbe, vaginalne okužbe v prvem trimesečju nosečnosti, ponavljajočih se okužb (več kot dve okužbi v zadnjih šestih mesecih), zvišane telesne temperature (38 ºC ali več), bolečine v spodnjem delu trebuha, bolečine v hrbtu, neprijetnega vonja vaginalnega izcedka, navzee, vaginalne krvavitve in/ali sočasne bolečine v ramenih se mora bolnica posvetovati z zdravnikom. Med menstruacijo zdravljenje z zdravilom Canesten1 ne sme potekati. Zdravljenje je treba zaključiti pred začetkom menstruacije. Med uporabo zdravila Canesten1 naj bolnica ne uporablja tamponov, izdelkov za izpiranje nožnice, spermicidov ali drugih izdelkov za vaginalno uporabo. Med uporabo zdravila Canesten1 se je priporočljivo izogibati spolnim odnosom, ker se okužba lahko prenese na spolnega partnerja. Potrebno je tudi lokalno zdravljenje spolnega partnerja, če so pri njem prisotni simptomi. Zdravljenje spolnih partnerjev lahko pomaga preprečiti ponovno okužbo. Učinkovitost in zanesljivost kontracepcijskih sredstev iz lateksa se lahko zmanjšata. Mehkih vaginalnih kapsul se ne sme pogoltniti.

  Pakiranje: 1 kapsula

  Dodatne informacije

  Način / Mesto uporabe

  Nožnica

  Oblika

  Kapsula

  Pakiranje

  1 kapsula

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “Canesten 1 500 mg mehka vaginalna kapsula, 1 kapsula”

  Morda vam bo prav tako všeč…