Herba Medica je slovenski proizvajalec čajev in prehranskih dopolnil s koreninami v zakladnici zelišč samostana Pleterje in lastno moderno proizvodnjo BIO čajev in prehranskih dopolnil.

Prizadevamo si prispevati k zdravju in dobremu počutju naših strank na povsem naraven način in zvesto sledimo reku “Via recta ad vitam longam”. Naše vrednote temeljijo na kakovosti surovin in proizvodnih procesov, skrbi za okolje ter inovativnosti, strokovnosti in prilagodljivosti zaposlenih.

Nastanek

Prve čaje smo v sodelovanju s takratnim priorjem pleterskega samostana začeli proizvajati že leta 1986, na osnovi samostanske tradicije naravnega zdravilstva pa smo leta 2008 ustanovili novo podjetje za razvoj modernih receptur tudi na področju prehranskih dopolnil.

Z modernim pristopom in kvalitetnim nadzorom nad celotno oskrbovalno verigo, vse od izbire surovin, snovanja  embalaže, razvijanja inovativnih receptur, pakiranja ter embalažiranja smo uspeli kot eden prvih primerljivih podjetij v Evropi pridobiti najvišje certifikate kakovosti in sicer ISO 9001, BIO certifikat SI-EKO-001, GMP (Good Manufacturing Practices) ter IFS (Inter- national Food Standards).

Smo ponosni nosilci logotipa zelena pika, kajti za okolje skrbimo na vseh korakih in recikliramo vse proizvodne odpadne materiale. Leta 2019 smo zmanjšali izpust CO2 za 2,84 ton/leto. Skrbno izbiramo materiale ter posebej  recikliramo papir in karton, plastiko, les ene ter ostali odpadni material.

Izdelki

S kakovostjo in inovativnostjo naših izdelkov in proizvodnih procesov smo v Herba Medica, kot prvi v Sloveniji pridobili certifikat za proizvodnjo BIO čajev in prehranskih dopolnil SI-EKO-001. Med BIO čaji najdemo prvi BIO čaj za dojenčke in prvi BIO čaj posebej za doječe mamice. Naše BIO recepture temeljijo na evropski, večinoma alpski tradiciji sadnih in zeliščnih čajev. V tem sklopu smo eni redkih, ki vzdržujemo visoko kvaliteto čajev in poskrbimo za najboljše BIO certificirane surovine.

Kot eni prvih smo začeli združevati čaje  in prehranska dopolnila v iste linije na osnovi sinergije sestavin in glede na  najprimernejšo obliko zaužitja za najboljšo absorpcijo in učinek.

K liniji BIO čajev sodijo Bernardove kapsule, kjer ponujamo osnovna visoko kvalitetna dopolnila  kot  so  vitamin B kompleks, antioksidant Q10 in pa  medicinske gobe, t.j. BIO ganoderma lucidum.

Konec preteklega leta smo  predstavili holistično linijo čajev, kapsul in vodotopnih napitkov Life Enhancer. Linija je osnovana na sinergiji sestavin, sestoji pa iz naravnih zelišč in patentiranih sestavin za boljšo absorpcijo in učinek.

Razdeljena je v več kategorij:

  • GlukoCare Set, za prediabetike in diabetike s Portusano® in Benoleo®, ki pomagata uravnavati raven sladkorja v krvi.
  • ActiveCare Set na osnovi mikrokapsuliranega železa kateremu je dodan Q10 Vital in Učinkovito pomaga odpravljati utrujenost in slabokrvnost ter je namenjen mladim mamicam, nosečnicam in aktivni populaciji.
  • GastroCare Set za urejanje prebave, proti kislini, z najkvalitetnejšimi prebiotiki in probiotiki.
  • ImunoCare Set za celostno oskrbo imunskega sistem in spodbujanje naravne imunske reakcije.

 

Priprava dodatkov v sodelovanju z naravo pa je le prvi korak. Direktor mag. ph. Matej Čuk vztraja na tem, da se kakovost in kreativnost pri upravljanju celotnega proizvodnega procesa vzdržuje tudi preko sodelovanja z dobavitelji in distributerji, tako pri razvoju izdelkov kot s stalno podporo in strokovnimi nasveti. Le tako našim strankam zagotovimo pravo pot do dolgega življenja.

Pripravila: Mojca Dragar, Herba Medica

 

Herba Medica Vam v promocijskem obdobju (01.02. – 29.02.2024) nudi 15% popusta na izbrane izdelke! Povezave do izdelkov najdete v članku.