rdečica

Dodajte še za 31,09  izdelkov za brezplačno dostavo!
Rdečica – pogosta težava kože

Nezdrava koža ima lahko velik vpliv na kakovost življenja posameznika. Z ustrezno nego se lahko izognemo marsikateri težavi, še posebej pa moramo biti skrbni, če imamo občutljivo kožo ali kožno bolezen. V tem primeru moramo uporabljati dermatološke izdelke, ki so posebej formulirani za prav določeno težavo s kožo, izogibati pa se moramo kozmetičnim izdelkom, ki vsebujejo agresivne sestavine in so močno odišavljeni. Kožo moramo v toplejših mesecih vedno dobro zaščititi pred sončnimi žarki, pozimi pa predvsem pred mrazom. Neprijetna težava občutljive kože je pogosto tudi rdečica, ki je lahko znak resne kožne bolezni.

Imate rdečico? Kako jo prepoznate?

Ljudje, ki imajo kožo, nagnjeno k rdečici, najprej opazijo, da pogosteje zardevajo. Začasna rdečica lahko z leti preide v trajno rdečino obraza, kasneje pa so pridružijo tudi vidne razširjene žilice na licih, nosu, bradi in čelu. Koža je ponavadi suha, peče in skeli. Brez ustreznega ukrepanja, bolezen lahko še napreduje – njena skrajna oblika je trajna zadebelitve kože. Najbolj znana je gomoljasta zadebelitev nosu ali rinofima.

Kaj vpliva na rdečico?

Rdečica nastopi zaradi prekomernega izločanja VEGF (žilni endotelijski rastni faktor), ki povzroči širjenje krvnih kapilar.

Sicer pa so sprožilci rdečice lahko notranji in zunanji, kot na primer: okolje (mraz, veter, vročina, sonce, onesnaženost…) ali pa preveč začinjena hrana, alkohol, kava, hormonsko neravnovesje, stres, čustva, zdravila … Lahko pa je eden izmed pomembnih krivcev tudi uporaba neustreznih kozmetičnih izdelkov.

Kako negovati kožo, ki je nagnjena k rdečici?

K izboljšanju težav z rdečico obraza vsekakor pripomore ustrezna nega. Laboratorij BIODERMA je kreiral posebno linijo izdelkov, namenjeno izključno koži, nagnjeni k rdečici. Pregled linije izdelkov Sensibio AR. 

Prikazovanje 1–12 od 72 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave
X
X