Veterinarski izdelki

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Veterinarski izdelki – izdelki za male in velike živali.

Prehranska dopolnila za vsako starostno obdobje vašega psa

Kvalitetno življenje in pričakovana življenjska doba psa je v veliki meri odvisna od uravnotežene prehrane. Na trgu je veliko komercialne hrane za pse, ki bi teoretično morale vsebovati vse sestavine, potrebne za pravilno delovanje, vključno z minerali in vitamini. Žal jih nekatere telo morda sploh ne absorbira. Ter tudi potrebe po različnih hranilih so drugačne. Tako kot nekateri ljudje potrebujejo večji vnos npr. cinka, prav tako imajo psi različne težave in s tem različne potrebe po dodajanju vitaminov, mineralov,…

Mnogi lastniki štirinožnih hišnih ljubljenčkov izberejo drugačno obliko hranjenja svojih ljubljenčkov, in sicer pripravo obrokov doma. V tem primeru ne moremo popolnoma uravnotežiti prehrane, da bi vključili vse, kar je potrebno za optimalno delovanje telesa. V takem primeru se svetuje uporaba prehranskih dopolnil. To pa zato, ker skladiščenje, rezanje in kuhanje mesa in zelenjave povzroča izgubo številnih pomembnih vitaminov in mineralov.

Zaščitimo svojega ljubljenčka pred zajedavci

KLOPI

Klope po negativnem vplivu na zdravje ljudi prekašajo samo še komarji in tudi pri psih ni nič drugače. Prenašajo povzročitelje nevarnih bolezni, ki lahko resno ogrozijo zdravje naših ljubljenčkov. Večina klopov na gostitelja preži na izpostavljenih mestih, na primer na vrhu travnih bilk ali grmovja, in ga zazna z receptorji. Zato je zelo pomembno, da psa po vsakem sprehodu pregledamo in odstranimo klope.

Še neprisesani klopi na živali so nevarni tudi za ljudi, saj ista vrsta klopov (t. i. gozdni klop) zajeda tako pse in mačke kot ljudi. Klopa najlaže odstranimo s posebno pinceto, tako da ga primemo čim bližje glavi. Uporaba olja se odsvetuje, saj lahko klop refleksno izloči še več sline, kar poveča možnost za okužbo. Če želimo svojega ljubljenčka dobro zaščititi, moramo zaščito uporabljati vse leto, saj so klopi pri nas aktivni že pri 5 °C.

BOLHE

Bolhe so majhni insekti, ki so stalno v gibanju. V nasprotju s klopi, ki se po ugrizu ne premikajo več, lahko žival ugriznejo večstokrat v enem dnevu, kar povzroča zelo neprijetno draženje in srbenje. Zelo pogosto se razvije alergija na bolšjo slino, ki je v veterinarski praksi najpogosteje opisana alergijska reakcija pri psih in mačkah. Pri manjših živalih v najhujših primerih s pitjem krvi povzročijo slabokrvnost, prenašajo pa tudi nevarne bakterijske bolezni in najpogostejšo pasjo trakuljo.

Zaradi načina razmnoževanja so bolhe tudi velik higienski problem, zlasti če si s psi in mačkami delimo bivalne prostore. Kar 95 % bolh namreč predstavljajo razvojne oblike, ki so po vseh prostorih, kjer se žival giblje. Bolhe gredo lahko s psov na mačke in obratno, saj niso vrstno specifični zajedavci. Zdravilo, ki uničuje bolhe in učinkuje tudi na njihove razvojne oblike, moramo nanesti na žival, zelo pomembna pa je tudi ustrezna skrb za bivalni prostor živali.

Vsi veterinarski izdelki. 

Prikazovanje 1–12 od 266 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave