Opis
Olje pridobivamo s skrbno nadzorovanim postopkom stiskanja kalčkov. Je popolnoma naravno in brez dodanih primesi.
Vitamin E (tokoferol) je vitamin, topen v maščobah. Je antioksidant, ki se nahaja v pšeničnih kalčkih, zelju, oreških, solati, zeleni, koruzi, soji… Deluje pozitivno na celotni organizem: pospešuje prekrvitev, izboljšuje mišično storilnost, preprečuje nastanek žilnih okvar, pospešuje transport maščob in varuje ožilje pred aterosklerotičnimi spremembami. Prek hipofize posredno vpliva tudi na žleze z notranjim izločanjem in kot “vitamin plodnosti” uravnava delovanje spolnih žlez.
Vitamin E v olju je za nosečnice še posebej priporočljiv, da z njim mažejo trebuh in tako zmanjšajo možnost nastanka strij. Prav tako je peroralno (z zaužitjem) priporočljiv, saj prispeva k naravnemu razvoju ploda in pravilnemu poteku nosečnosti.
Olje pšeničnih kalčkov (vsebuje gluten). 10 g olja (pribl. 2–3 čajne žličke) vsebuje 21,6 mg vitamina E = 180 % priporočenega dnevnega vnosa
VSEBNOST (100 g olja):
Energijska vrednost 928 kcal
Beljakovin 0 g
Ogljikovih hidratov 0 g
Maščob/olja pšeničnih kalčkov: 99,5 g
– enkrat nenasičenih maščob 14 g
– večkrat nenasičenih maščob 68 g
Holesterol 0 mg
Uporaba:
Odrasli: 2 krat dnevno zaužijte 1 čajno žličko pred obrokom (1 čajna žlička vsebuje 11,7 do 13,4 mg naravnega E vitamina).
Olje jemljite vedno, ko se pojavi povečana potreba po vitaminu E.
Pakiranje: 100 ml
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.