Pikovit forte obložene tablete 7+, 30 obloženih tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Pikovit forte obložene tablete 7+, 30 obloženih tablet

6,49 

Obložene tablete Pikovit forte priporočamo pri povečanih potrebah po vitaminih in kot dodatek nezadostni ali osiromašeni prehrani: pri preutrujenosti in slabi koncentraciji šolskih otrok,

pri telesnih obremenitvah, pri neredni in enolični prehrani, pri pomanjkanju teka, kot dodatek pri zdravljenju z antibiotiki, kot vitaminsko dopolnilo hrani v sezonah, ko primanjkuje svežega sadja in zelenjave.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 300284Kategorije: , , Oznake: , ,

Opis

Zdravilo Pikovit forte vsebujejo 11 najpomembnejših vitaminov v količini, ki ustreza priporočeni dnevni potrebi otrok od 7. leta naprej. Ne vsebuje sladkorja, ki je potreben za razvoj in razmnoževanje bakterij, zato ne škodujejo zobem. Vsebuje manitol, maltitol in aspartam, ki jim dajejo prijeten okus.

Vitamini so snovi z visoko biološko vrednostjo, ki uravnavajo številne biokemične procese v telesu. Pri presnovi ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob ter pri delovanju živčevja sodelujejo vitamini skupine B (B1, B2, B6, B12, pantotenska kislina in nikotinamid). Folna kislina je pomembna za nastajanje in obnavljanje krvničk ter za njihovo pravilno delovanje. Za razvoj epitelnih celic in za sintezo vidnega pigmenta je potreben vitamin A. Vitamin D uravnava porabo kalcija in omogoča pravilno mineralizacijo kosti in zob. Vitamin C pospešuje absorpcijo železa in sodeluje v številnih oksidoredukcijskih procesih v telesu. Vitamin E je fiziološki antioksidant, ki varuje celične membrane pred poškodbami ter ohranja njihovo funkcijsko sposobnost.

Zdravilo Pikovit forte priporočamo pri povečanih potrebah po vitaminih in kot dodatek nezadostni ali osiromašeni prehrani, ko splošni ukrepi (raznovrstna in redna prehrana) ne zadoščajo:

– pri preutrujenosti in slabi koncentraciji šolskih otrok,

– pri telesnih obremenitvah (aktivni in rekreativni šport),

– pri neredni in enolični prehrani, ki ne vsebuje dovolj svežega sadja in zelenjave,

– pri pomanjkanju teka,

– kot dodatek po zdravljenju z antibiotiki.

Pikovit forte ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Zato je pomembno poskrbeti, da je otrokova prehrana taka tudi med jemanjem zdravila Pikovit forte.

Uporaba:

Običajni odmerek za otroke, starejše od 7 let, je 1 obložena tableta na dan po jedi. Obloženo tableto zdravila Pikovit forte raztopite v ustih. Pri pomanjkanju apetita jemljite obložene tablete 2 meseca, pri drugih težavah pa 2- do 3-krat na leto po 1 mesec.

Opozorila:

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 30°C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred svetlobo in vlago.

Sestava:

Učinkovine so vitamin A, holekalciferol, askorbinska kislina, nikotinamid, α-tokoferilacetat, kalcijev pantotenat, piridoksinijev klorid, riboflavin, tiaminijev nitrat, folna kislina,

cianokobalamin.

VSEBNOST (1 obložena tableta):

– 5000 i.e. vitamina A (retinolum) v obliki retinilpalmitata,

– 400 i.e. holekalciferola (cholecalciferolum, vitamin D3),

– 60 mg askorbinske kisline (acidum ascorbicum, vitamin C),

– 20 mg nikotinamida (nicotinamidum),

– 15 mg α-tokoferilacetata (α-tocopheroli acetas, vitamin E),

– 10 mg kalcijevega pantotenata (calcii pantothenas),

– 2,00 mg piridoksinijevega klorida (pyridoxini hydrochloridum, vitamin B6),

– 1,70 mg riboflavina (riboflavinum, vitamin B2),

– 1,50 mg tiaminijevega nitrata (thiamini nitras, vitamin B1),

– 0,40 mg folne kisline (acidum folicum),

– 6,00 μg cianokobalamina (cyanocobalaminum, vitamin B12).

Druge sestavine zdravila so maltitol (E965), tekoči maltitol, manitol (E421), aspartam (E951), aroma mandarine, polisorbat 80, glicerol, deviško ricinusovo olje, magnezijev stearat (E470b) in brezvoden koloidni silicijev dioksid v jedru tablete ter maltitol (E965), titanov dioksid (E171), betakaroten (E160a), farmacevtski voski (čebelji vosek, karnauba vosek, šelak (E904)) in povidon v oblogi. Zdravilo Pikovit forte vsebuje maltitol (E965), tekoči maltitol in aspartam (E951).

Pakiranje: 30 obloženih tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

30 tablet

Oblika

Tableta

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pikovit forte obložene tablete 7+, 30 obloženih tablet”

Morda vam bo prav tako všeč…