Ofenosept (Octenisept) 1 mg/20 mg pršilo za rane

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Ofenosept (Octenisept) 1 mg/20 mg pršilo za rane

5,40 11,18 

Priporočena uporaba zdravila Ofenosept za antiseptično zdravljenje majhnih površinskih ran, razkuževanje kože pred nekirurškimi posegi, kratkotrajno zdravljenje sluznice sečil in sosednje kože pred vstavljanjem urinskega katetra.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Počisti
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 148018-Parent Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Ofenosept dermalno prišilo za rane je zdravilo z oktenidinijevim dikloridom in fenoksietanolom, ki delujeta antiseptično in preprečujeta okužbo rane z mikroorganizmi. Priporočena uporaba zdravila Ofenosept za antiseptično zdravljenje majhnih površinskih ran, razkuževanje kože pred nekirurškimi posegi, kratkotrajno zdravljenje sluznice sečil in sosednje kože pred vstavljanjem urinskega katetra.

Zdravilo Ofenosept primerno za uporabo pri vseh starostnih skupinah.

Uporaba:

Raztopina je namenjena dermalni uporabi.

Raztopino napršite na predel, ki ga je potrebno zdraviti, dokler ni povsem navlažen. Po nanosu počakajte z naslednjimi ukrepi (npr. namestitev povoja za rano) 1-2 minuti, da zagotovite poln učinek izdelka.

Priporočen odmerek je enak za odrasle in otroke, prilagojen glede na potrebe.

Samozdravljenje rane z Ofenospet dermalnim pršilom naj ne traja dlje kot 2 tedna, ne da bi se posvetovali z zdravnikom.

Opozorila:

Samo za zunanjo uporabo. Ni za zaužitje.

Zdravila ne smete nanašati na tkivo s pritiskom, da preprečite morebitno poškodbo tkiva.

V primeru, da se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo po 14 dneh uporabe izdelka, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravila Ofenospet ne uporabljajte, če ste alergični na katerokoli njegovo sestavino.

Ne uporabljajte v trebušni votlini (npr. med operacijo) ali v sečnem mehurju. Ne nanašajte na bobnič.

Zdravila Ofenosept ne smete uvesti v krvni obtok, npr. z nenamernim injiciranjem.

Če pride zdravilo Ofenosept v stik z anionskimi površinsko aktivnimi snovmi (milo, detergent), lahko njegova zdravilna učinkovina oktenidinijev diklorid postane neučinkovita.

Pri novorojenčkih uporabljajte previdno, še posebej, če so bili rojeni prezgodaj. Zdravilo Ofenosept lahko povzroči hude poškodbe kože. Odstranite odvečno količino zdravila in poskrbite, da raztopina ne ostane na koži dlje, kot je treba (enako velja tudi za materiale, na katere je kapljala raztopina in so v neposrednem stiku z bolnikom).

Uporabi zdravila Ofenosept v očeh se je treba izogibati. Če zdravilo pride v stik z očmi, jih takoj izperite z veliko količino vode.

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali, ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Zdravila ne nanašajte v bližino kože, ki je bila zdravljena z antiseptiki na osnovi povidon-joda, saj se lahko robni predeli obarvajo močno rjavo do vijolično.

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite to zdravilo.

Sestava:

Oktenidinijev diklorid, fenoksietanol, kokamidopropilbetain, natrijev-D-glukonat, 85% glicerol, natrijev klorid, natrijev hidroksid, prečiščena voda.

Pakiranje: 50 ml, 250 ml ali 500 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

250 ml, 50 ml, 500 ml

Oblika

Pršilo

Način / Mesto uporabe

Koža, sečila, sluznica, telo

Količina

250 ml, 50 ml, 500 ml

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ofenosept (Octenisept) 1 mg/20 mg pršilo za rane”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…