Lioton 1000 i.e./g gel

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Lioton 1000 i.e./g gel

9,65 16,70 

Zdravilo Lioton uporabljamo za: lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil, kot so bolečina, oteklina, modrica, rdečina in srbenje; zdravljenje vnetja venske stene in okolnega tkiva; zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki nastanejo zaradi poškodb mehkega tkiva ter izvinov in izpahov.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Počisti
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 145149-Parent Kategoriji: ,

Opis

Zdravilo Lioton je namenjeno za lokalno uporabo (zdravilo se nanese na kožo). Zdravilo vsebuje heparin, ki ima v taki obliki lokalno antikoagulantno (preprečevanje ali zaviranje strjevanja krvi), antieksudativno (preprečuje prehajanje dela krvne plazme in krvnih telesc iz kapilar oz. lasnic – najtanjših žil – in venul – majhnih ven oz. malih žil, ki zbirajo kri iz kapilar ali sinusoidov – širokih kapilar – in se jih več združuje v vene – v tkivo) in protivnetno delovanje.

Zdravilo Lioton uporabljamo za:

– lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil, kot so bolečina, oteklina, modrica, rdečina in srbenje;

– zdravljenje akutnega površinskega tromboflebitisa t.j. vnetje venske stene in okolnega tkiva (omejeno na dolžino približno 10 cm in ni ob vtočišču velikih ven), ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline (prostora v notranjosti) vene;

– zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki nastanejo zaradi poškodb mehkega tkiva, infiltratov (zadebelitve) in lokalnih (omejenih) edemov (oteklin, ki so posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami), podkožnih hematomov (izlivov krvi v podkožno tkivo) ter izvinov in izpahov.

Zdravilo Lioton lahko uporabljamo samostojno, kadar koristi lokalno zdravljenje, ali v kombinaciji s sistemskim zdravljenjem.

Uporaba:

Zdravilo Lioton je namenjeno za uporabo na nepoškodovani koži. Na prizadeto področje nanesite gel (iz tube iztisnite gel v dolžini 3-10 cm) dva do trikrat na dan. Iztisnjeni gel na nepoškodovani koži (prizadetem mestu) nežno in enakomerno porazdelite s konico prsta.

V primeru lokalizirane (omejene) poškodbe kot je npr. hematom (izliv krvi v podkožno tkivo), infiltrat (zadebelitev), edem (oteklina, ki je posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami) zdravilo Lioton nanesite na prizadeto področje. Zdravilo Lioton lahko uporabljate dokler simptomi ne izginejo, vendar ne dlje kot 2 tedna (14 dni) brez zdravniškega nadzora. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru začetnih simptomov venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečine v nogah, otekle noge) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru kroničnega venskega popuščanja, za katerega je značilno širjenje krčnih žil, povrhnji periflebitis (vnetje zunanje plasti vene in okolnega tkiva), povrhnji tromboflebitis (vnetje venske stene in okolnega tkiva, ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline – prostora v notranjosti – vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru pooperativnega flebitisa (vnetje sten ven po operaciji) krčnih žil in posledic odstranitve vene safene (povrhnje, dobro vidne vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

Če se vaše težave v 2 tednih ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih: Uporaba zdravila Lioton ni priporočljiva pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.

Opozorila:

– Ne uporabljajte zdravila Lioton, če ste alergični na heparin ali katero koli sestavino tega zdravila.

– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

– Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Rok uporabnosti po prvem odprtju: 6 mesecev.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je heparin v obliki natrijevega heparinata 1000 i.e. v 1 g gela.

Druge sestavine zdravila so: karbomeri, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), eterično olje neroli, eterično olje prave sivke, 96 odstotni etanol, trolamin, prečiščena voda.

Pakiranje: 50 g ali 100 g

Dodatne informacije

Pakiranje

100 g, 50 g

Oblika

Gel

Način / Mesto uporabe

Telo, noge, ožilje, koža

Količina

100 g, 50 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lioton 1000 i.e./g gel”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…