Kovinska pinceta za odstranjevanje klopov kovinska KA-WE, 1 pinceta

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Kovinska pinceta za odstranjevanje klopov kovinska KA-WE, 1 pinceta

10,44 

Kovinska pinceta za odstranjevanje klopov kovinska KA-WE je visoko trpežna kovinska pinceta za odstranjevanje klopov nemškega proizvajalca.

  🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
  Šifra: 750006Kategorije: , ,

  Opis

  Kovinska pinceta za odstranjevanje klopov kovinska KA-WE je visoko trpežna kovinska pinceta za odstranjevanje klopov nemškega proizvajalca.

  Uporaba:

  Pritisnite na gumb na vrhu klešč, da se razprejo in primite klopa čim nižje ob koži.
  Zavrtite 2-3 krat v nasprotni smeri urnega kazalca in klopa odstranite.

  Pakiranje: 1 kovinska pinceta za odstranjevanje klopov

  Nevarni bolezni, ki ju prenašajo klopi

  Klopi prenašajo dve izjemno nevarni bolezni: klopni meningoencefalitis in limsko boreliozo. Klopni meningoencefalitis je virusna okužba, proti kateri se lahko zaščitite s cepljenjem. Medtem ko gre pri limski boreliozi za bakterijsko okužbo, za katere cepljenja ne poznamo in se pred njo na ta način ne moremo zavarovati. Obe pa sta resni bolezni, ki lahko prinašata mnogo zapletov.

  Klopni meningoencefalitis lahko vodi do pogubnega vnetja možganskih ovojnic, bolezen pa lahko pusti trajne posledice, kot so glavobol, zmanjšana delovna sposobnost, zmanjšana sposobnost koncentracije, občutljivost na sonce, pareze in ohromelost. Kljub vsemu je redko smrtna, zaradi nje umre 1 do 2 % obolelih. Ob okužbi s klopnim meningoencefalitisom ni nikakršnih opozorilnih znakov, ti se razvijejo kasneje. Posebnega zdravljenja za virusni klopni meningoencefalitis ne poznamo, z zdravili lahko le omilimo simptome bolezni.

  Limska boreliozapa je bakterijska okužba, ki ima lahko hude posledice na srce, živčevje in sklepe. Prvi opozorilni znaki se pri boreliozi pojavijo nekaj dni po ugrizu, lahko pa tudi nekaj tednov kasneje. Vidni so kot rdečina v obliki kroga okoli ugriza klopa, sredina pa je bleda. Če opazimo tak opozorilni znak, takoj obiščemo zdravnika. Kasneje se lahko pojavijo simptomi podobni gripi, utrujenost, glavoboli in bolečine v sklepih. Redko pa se pojavi povišana temperatura. Če simptome zdravimo pravočasno, se izognemo nadaljnjim zapletom, ki so lahko veliko bolj resni. Lymsko boreliozo bo zdravnik zdravil, če bo postavil diagnozo na podlagi krvne preiskave, predpisal pa vam bo antibiotično zdravljenje, ki je pri večini uspešno. Bolečine v sklepih pa lahko blažimo z nesteroidnimi protivnetnimi zdravili.

  Dodatne informacije

  Oblika

  Pinceta

  Pakiranje

  1 pinceta

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “Kovinska pinceta za odstranjevanje klopov kovinska KA-WE, 1 pinceta”

  Morda vam bo prav tako všeč…