Foresto ovratnica proti zajedalcem do 8 kg, 1 ovratnica

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Foresto ovratnica proti zajedalcem do 8 kg, 1 ovratnica

39,35 

Foresto ovratnica proti zajedalcem za pse in mačke do 8 kg predstavlja praktičen način zagotavljanja neprekinjene zaščite pred bolhami in klopi. Ovratnica je brez vonja in je vodoodporna.

Samo še 2 na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 734689 Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Foresto ovratnica proti zajedalcem za pse in mačke do 8 kg predstavlja praktičen način zagotavljanja neprekinjene zaščite pred bolhami in klopi. Ovratnica je brez vonja in je vodoodporna. Njena posebna zasnova odpravlja potrebo po stalnem zagotavljanju mesečnih nanosov sredstev proti tovrstnim zajedalcem.

Zaradi načina sproščanja zaščitne snovi je Foresto ovratnica izjemno varna za ljudi in živali. Zaskočni mehanizem na ovratnici omogoča prilagajanje velikosti, predvidena točka preloma pa zagotavlja drugi nivo zaščite.

Ena ovratnica vsebuje (12,5 g, 38 cm): 1,25 g imidakloprida in 0,56 g flumetrina kot učinkovini.

Primerna je za pse in mačke do 8 kg.

– Za uničevanje in zatiranje bolh (Ctenocephalides felis) v obdobju 7 do 8 mesecev. Ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 10 tednov. Foresto se lahko uporablja kot del zdravljenja in preprečevanja alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe (FAD).

– Zdravilo učinkuje trajno akaricidno (zatiranje Ixodes ricinus, Rhipicephalus turanicus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus) v obdobju 8 mesecev. Učinkovito zatira ličinke, nimfe in odrasle klope. Klopi, ki so na mački ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili 48 ur po namestitvi ovratnice, zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da pred namestitvijo ovratnice odstranite klope, ki so že na mački. Ovratnica zagotavlja zaščito pred okužbo z novimi klopi 2 dni po namestitvi.

Idealna je namestitev ovratnice pred začetkom sezone bolh in klopov.

Uporaba:

Ovratnica namenjena samo za zunanjo, dermalno uporabo za namestitev okrog vratu pri psih in mačkah.

Ovratnico vzemite iz zaščitne vrečke tik pred uporabo. Odvijte jo in se prepričajte, da na njeni notranji strani ni ostankov plastičnih spojnikov. Namestite ovratnico na vrat živali, vendar jo ne zategnite preveč; ostati mora dovolj prostora, da lahko med ovratnico in vrat vstavite dva prsta. Ostanek ovratnice povlecite skozi zaponko in odrežite, če je predolga, tako da ostane največ 2 cm konca.

Žival mora ovratnico nositi neprekinjeno 8 mesecev, po preteku obdobja zdravljenja pa jo je potrebno odstraniti in zavreči.

Občasno preverite, ali je potrebno prilagoditi dolžino ovratnice. To je pomembno predvsem pri pasjih mladičih, ki hitro rastejo.

Opozorila:

Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Za shranjevanje zdravila ni posebnih navodil.

Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti navedenega na vrečki in zunanji ovojnini. Rok uporabnosti se nanaša na zadnji dan v navedenem mesecu.

Ne zdravite mačjih mladičev, mlajših od 10 tednov.

Ne uporabljajte v primeru znane preobčutljivosti na zdravilne učinkovine ali katerokoli pomožno snov.

Karenca ni smiselna.

Pakiranje: 1 ovratnica

Dodatne informacije

Pakiranje

1 kom

Oblika

Ovratnica

Način / Mesto uporabe

Pripomoček za mačke in pse

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Foresto ovratnica proti zajedalcem do 8 kg, 1 ovratnica”

Morda vam bo prav tako všeč…

X
X