Foresto ovratnica proti zajedalcem nad 8 kg, 1 ovratnica

Foresto ovratnica proti zajedalcem nad 8 kg, 1 ovratnica

50,24 

Foresto ovratnica proti zajedalcem za pse nad 8 kg predstavlja praktičen način zagotavljanja neprekinjene zaščite pred bolhami in klopi. Ovratnica je brez vonja in je vodoodporna.

Brezplačna dostava

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 896523Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Foresto ovratnica proti zajedalcem za pse nad 8 kg predstavlja praktičen način zagotavljanja neprekinjene zaščite pred bolhami in klopi. Ovratnica je brez vonja in je vodoodporna. Njena posebna zasnova odpravlja potrebo po stalnem zagotavljanju mesečnih nanosov sredstev proti tovrstnim zajedalcem.

Zaradi načina sproščanja zaščitne snovi je Foresto ovratnica izjemno varna za ljudi in živali. Zaskočni mehanizem na ovratnici omogoča prilagajanje velikosti, predvidena točka preloma pa zagotavlja drugi nivo zaščite.

Ena ovratnica vsebuje (45 g, 70 cm): 4,50 g imidakloprida in 2,03 g flumetrina kot učinkovini.

Primerna je za pse nad 8 kg.

– Za zdravljenje in preprečevanje infestacij z bolhami (Ctenocephalides felis, C. canis) v obdobju 7 do 8 mesecev. Ščiti bližnjo okolico živali pred razvojem ličink bolh 8 mesecev. Zdravilo se lahko uporablja kot del strategije zdravljenja za nadzor alergijskega dermatitisa, ki ga povzročijo bolhe (FAD).

– Zdravilo učinkuje trajno akaricidno (ubijajoče) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) in repelentno (preprečevanje hranjenja) na klope (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus), v obdobju 8 mesecev. Učinkovito deluje na ličinke, nimfe in odrasle klope.

– Klopi, ki so na psu ob začetku zdravljenja, morda ne bodo poginili v 48 urah po namestitvi ovratnice, zato lahko ostanejo pritrjeni in vidni. Zato je priporočljivo, da ob namestitvi ovratnice odstranite klope, ki so že na psu. Ovratnica zagotavlja zaščito pred infestacijo z novimi klopi 2 dni po namestitvi.

– Za zdravljenje infestacije z ušmi dlakožeri (Trichodectes canis).

– Zdravilo zagotavlja posredno zaščito pred prenosom patogenov Babesia canis vogeli in Erlichia canis, ki ju prenaša klop vrste Rhipicephalus sanguineus, kar za 7 mesecev zmanjša nevarnost za obolenje z babezijo in erlihijo pri psih.

– Zdravilo zmanjša tveganje za infekcijo s patogenom Leishmania infantum, ki ga prenašajo peščene muhe (Phlebotomus perniciosus) za obdobje do 8 mesecev.

Uporaba:

Ovratnica namenjena samo za zunanjo, dermalno uporabo za namestitev okrog vratu.

Ovratnico vzemite iz zaščitne vrečke tik pred uporabo. Odvijte jo in se prepričajte, da na njeni notranji strani ni ostankov plastičnih spojnikov. Namestite ovratnico na vrat živali, vendar jo ne zategnite preveč; ostati mora dovolj prostora, da lahko med ovratnico in vrat vstavite dva prsta. Ostanek ovratnice povlecite skozi zaponko in odrežite, če je predolga, tako da ostane največ 2 cm konca.

Žival mora ovratnico nositi neprekinjeno 8 mesecev, po preteku obdobja zdravljenja pa jo je potrebno odstraniti in zavreči.

Občasno preverite, ali je potrebno prilagoditi dolžino ovratnice. To je pomembno predvsem pri pasjih mladičih, ki hitro rastejo.

Opozorila:

Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Za shranjevanje zdravila ni posebnih navodil.

Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti navedenega na vrečki in zunanji ovojnini. Rok uporabnosti se nanaša na zadnji dan v navedenem mesecu.

Karenca ni smiselna.

Pakiranje: 1 ovratnica

Dodatne informacije

Pakiranje

1 kom

Oblika

Ovratnica

Način / Mesto uporabe

Pripomoček za pse

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Foresto ovratnica proti zajedalcem nad 8 kg, 1 ovratnica”

Morda vam bo prav tako všeč…