Fermentix Junior prebiotik z mlečnimi fermenti in vitamini za otroke, 120 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Fermentix Junior prebiotik z mlečnimi fermenti in vitamini za otroke, 120 ml

15,23 

Fermentix Junior prebiotik z mlečnimi fermenti in vitamini za otroke je je prehransko dopolnilo na osnovi tindaliziranih (neaktivnih) mlečnih fermentov, prebiotičnih vlaknin, ki so koristne za spodbujanje črevesnega ravnovesja in dobrega počutja ter vitaminov skupine B (B1, B2, B3, B6, B12).

Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

  Proizvajalec:
  Vsi izdelki
  Šifra: 752008Kategorije: , ,

  Opis

  Fermentix Junior prebiotik z mlečnimi fermenti in vitamini za otroke je je prehransko dopolnilo na osnovi tindaliziranih (neaktivnih) mlečnih fermentov, prebiotičnih vlaknin, ki so koristne za spodbujanje črevesnega ravnovesja in dobrega počutja ter vitaminov skupine B (B1, B2, B3, B6, B12). Pakiran je v priročne stekleničke za enostavno uporabo. Vsaka steklenička vsebuje kar 5 milijard tindaliziranih mlečnih fermentov.

  Kaj so prebiotiki in zakaj so pomembni?

  Leta 1995 sta Glenn Gibson in Marcel Roberfroid prva opredelila pojem prebiotiki. Gre za pojmovanje prebiotikov v širšem smislu, po katerem mednje uvrščamo vse užite snovi, ki pripomorejo k ustvarjanju ustreznih življenjskih pogojev za koristne črevesne bakterije (Gibson, Roberfroid, 1995). V tem smislu sodijo med prebiotike hranila za koristne črevesne bakterije in druge snovi, ki jim godijo – na  primer sirotka, ki sicer ni hrana zanje, a vsebuje mlečno kislino, ki godi koristnim bakterijam.

  Stroka pa dandanes opredeljuje prebiotike v ožjem smislu, kot hrano za koristne mikroorganizme. To so za človeka neprebavljivi kompleksni ogljikovi hidrati, predvsem frukto-oligosaharidi in galakto-oligosaharidi (Davani-Davari et al., 2019). Gre za sestavine vlaknin. Vlakninsko bogata hrana so stročnice, živila iz integralnih žitaric ter zelenjava in sadje. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča v prehrani vsaj 400 g zelenjave in sadja na dan, a ju večinoma užijemo manj. Premalo pojemo tudi polnovrednih žit, pa tudi stročnice so iz sodobne prehrane precej izrinjene. Po uradnih priporočilih naj bi odrasli zaužili od 25 do 38 g vlaknin na dan. Povprečen odrasel prebivalec ZDA jih zaužije le 3,5 g, torej kakih desetkrat manj kot je priporočeno (Dennis, 2017). Če s hrano ne uspemo pridobiti dovolj vlaknin, jo je smiselno dopolniti s prebiotičnimi prehranskimi dopolnili.

  Uporaba:

  1 steklenička Fermentix Junior 1-2 krat na dan. Izdelek lahko po potrebi zaužijete po obroku ali med obroki. Lahko ga zaužijete samega ali pa ga razredčite v toplih ali hladnih napitkih. Pred uporabo pretresite.

  Sestava:

  Voda, fruktoza, arabinogalaktan, tindaliziran Lactobacillus acidophilus HA-122 (BCCM: LMG S-24802), regulator kislosti: citronska kislina; konzervansi: kalijev sorbat, natrijev benzoat; tindaliziran Lactobacillus casei HA-108 (BCCM: LMG S-24115), aroma, niacin (vitamin B3), vitamin B2 (riboflavin 5′-fosfat, natrij), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B1 (tiamin hidroklorid), vitamin B12 (cianokobalamin). Vsebuje mleko in mlečne proizvode, sojo in sojine proizvode.

  Opozorila:

  Ne prekoračite priporočenih dnevnih odmerkov. Hraniti izven dosega otrok, mlajših od treh let. Prehranska dopolnila niso nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zdrav življenjski slog. Manjše razlike v barvi in okusu ter morebitna tvorba oborin, ki jih je mogoče odstraniti z mešanjem, so povezane z normalno spremenljivostjo sestavin naravnega izvora in niso znak spremembe kakovosti izdelka. Hraniti na hladnem in suhem mestu, stran od svetlobe in neposrednih virov toplote. Datum izteka veljavnosti se nanaša na izdelek v neodprti embalaži, ki je pravilno shranjen.

  Pakiranje: 120 ml

  Dodatne informacije

  Način / Mesto uporabe

  Ustna votlina

  Oblika

  Tekočina

  Pakiranje

  120 ml

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “Fermentix Junior prebiotik z mlečnimi fermenti in vitamini za otroke, 120 ml”

  Morda vam bo prav tako všeč…