Artelac 3,2 mg/ml kapljice za oko, 10 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Artelac 3,2 mg/ml kapljice za oko, 10 ml

6,03 

Zdravilo Artelac je raztopina, ki se uporablja za navlažitev očesa. To zdravilo se uporablja za simptomatsko zdravljenje znakov izsušenosti roženice in veznice (“suhega očesa”) zaradi motenj izločanja in funkcije solz.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 052051 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Zdravilo Artelac je raztopina, ki se uporablja za navlažitev očesa. To zdravilo se uporablja za simptomatsko zdravljenje znakov izsušenosti roženice in veznice (“suhega

očesa”) zaradi motenj izločanja in funkcije solz. Izsušenost je lahko posledica lokalnih ali sistemskih obolenj ali pomanjkljivega oziroma nepopolnega zapiranja vek, kar se lahko kaže kot draženje oči, občutek tujka v očesu in preobčutljivost na svetlobo v vetrovnih in vročih razmerah ter pri utrujenosti.

Uporaba:

Priporočeni odmerek je 1 kapljica v veznično vrečko (očesni kot najbližje nosu) 3- do 5-krat dnevno ali po potrebi, da se zagotovi ustrezna navlaženost očesa.

– Pred uporabo kapljic za oči si temeljito umijte roke.

– Obrišite si oči, da odstranite ostanke vlage in očesnih izločkov.

– Odvijte pokrovček plastenke in preverite, ali je kapalka čista.

– Nagnite glavo nazaj.

– Spodnjo očesno veko nežno potegnite navzdol in nato pazljivo vkapajte eno kapljico na notranjo stran spodnje očesne veke, v očesni kot blizu nosa.

– Spustite spodnjo veko in nekajkrat pomežiknite, da tekočina zanesljivo prekrije celotno površino očesa.

– Postopek ponovite na drugem očesu.

– Ko ste končali, tesno namestite zaščitni pokrovček, da preprečite razlivanje ali kvarjenje.

Uporaba pri otrocih: Če se zdravilo uporablja pri otrocih, sledite istim navodilom za zagotovitev ustrezne navlaženosti očesa.

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila Artelac: če ste alergični na hipromelozo ali katero koli sestavino tega zdravila, pri dojenčkih in majhnih otrocih (mlajših od 12 mesecev), za injiciranje v oko. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zdravilo shranjujte pri temperaturi do 25°C. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

Sestava:

Zdravilna učinkovina je hipromeloza. 1 ml raztopine vsebuje 3,2 mg hipromeloze.

Druge sestavine zdravila so cetrimid, natrijev hidrogenfosfat dodekahidrat, natrijev dihidrogenfosfat dihidrat, sorbitol (E420), dinatrijev edetat in voda za injekcije.

Pakiranje: 10 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

10 ml

Oblika

Kapljice

Način / Mesto uporabe

Oko

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Artelac 3,2 mg/ml kapljice za oko, 10 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…

X
X