Abugnost Panel 5 testna ploščica za odkrivanje petih drog v urinu, 1 testna ploščica

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Abugnost Panel 5 testna ploščica za odkrivanje petih drog v urinu, 1 testna ploščica

14,95 

Abugnost Panel 5 test za odkrivanje petih drog v urinu je namenjen hitremu 5 različnih drog v urinu: kanabinoidov (THC), kokaina (COC), amfetaminov (MET, AMP), metadona (MTD) in opiatov (MOP).

Na zalogi

Opis

Abugnost Panel 5 test za odkrivanje petih drog v urinu je namenjen hitremu 5 različnih drog v urinu: kanabinoidov (THC), kokaina (COC), amfetaminov (MET, AMP), metadona (MTD) in opiatov (MOP).

Test je enostopenjski, vsebuje monoklonalna protitelesa za selektivno določanje substanc, ki temelji na kvalitativnem določanju prisotnosti in mejna koncentracija posamezne substance zaznavanja je:

– amfetamin (MET, AMP); referenčna substanca D-metamfetamin: 1000

– kokain (COC); referenčna substanca benzoilekgonin: 300

– marihuana zorima hašiš (THC); referenčna substanca 11-nor-delta9-THC-9 COOH: 50

– metadon (MTD); referenčna substanca metadon: 300

– opiati (MOP); referenčna substanca morfin: 300

Navedene vrednosti so skladne s priporočili ameriškega nacionalnega inštituta za odvisnost od drog (NIDA – National Institute of Drug Abuse).

Test lahko v določenih koncentracijah identificira tudi druge substance.

Testna ploščica se uporablja kot diagnostično sredstvo za samo-uporabo.

PRINCIP TESTIRANJA:

Test temelji na imunološki kompetitivni vezavi protiteles med konjugati droge in same droge, ki je lahko prisotna v vzorcu urina. Droge, ki so lahko prisotne v vzorcu urina, tekmujejo s pripadajočimi konjugati ustrezne droge za vezavna mesta na njihovih specifičnih protitelesih, prisotnih na testni površini. Testna ploščica vsebuje trak z membrano, na katero se med postopkom proizvodnje nanesejo in trajno vežejo konjugati specifične droge v področje detekcije v obliki linije (mesta na ploščici so označena z oznakami dokazovanih drog: COC, MET, THC, MTD, MOP). V spodnjem delu traku, ki je vgrajen v ploščico, se na področju za kapljanje vzorca (S) nahajajo konjugati rdeče barve, ki predstavljajo specifična protitelesa posamezne droge, vezana na koloidno zlato. Topni konjugati niso vezani na membrano in med testiranjem jih vzorec urina nosi zaradi delovanja kapilarnih sil čez membrano proti drugemu delu traku. Med testiranjem urinski vzorec potuje po principu kapilarnega efekta.

Posamezna droga, ki je prisotna v vzorcu urina, reagira vedno le s svojimi pripadajočimi protitelesi in antigeni, ki so naneseni na testno površino, in ni navzkrižno reaktivna z ostalimi prisotnimi reagenti za dokaz drugih drog v testu.

Zaradi fenomena kompeticije s strani droge v urinu pozitiven urinski vzorec ne bo obarval črtice v testnem okencu. Negativen vzorec bo obarval testno črtico rdeče, ko droga ni prisotna in načelo kompeticije izostane.

Ne glede na prisotnost drog in njenih metabolitov v urinskem vzorcu se v kontrolni liniji (C) zmeraj pojavi obarvana črtica, ki je dokaz, da je bila količina uporabljenega vzorca urina zadostna, kapilarni tok ustrezen in reagenti v testu prisotni ter aktivni.

Za končno diagnozo oziroma potrditev rezultata testa se priporoča uporaba alternativne kemijske metode. Priporoča se klinična oziroma strokovna obravnava vsakega posameznega testiranja, posebno če je rezultat pozitiven.

VSEBNOST PAKIRANJA:

– testna ploščica,

– kapalka in

– navodilo za uporabo.

Uporaba:

Za pravilno uporabo testa upoštevajte priložena navodila.

Vzorec urina je potrebno zbrati v suho, čisto posodo. Uporabljate lahko urin, zbran ob kateremkoli času dneva. Vzorce, ki vsebujejo vidne delce, je potrebno centrifugirati, filtrirati, tako da se za testiranje uporabi jasen vzorec.

1. Testna ploščica z zaščitno folijo naj doseže sobno temperaturo (15-30 °C) pred testiranjem. Zaščitno folijo odstranite tik pred testiranjem.

2.Položite testno ploščico PANEL 5 na ravno in vodoravno podlago. Priloženo kapalko držite navpično in kapnite približno 3 kapljice urina (cca. 100ml) iz posode na področje ploščice, označeno s S. Izogibajte se zračnim mehurčkom. Pričnite meriti čas.

3. Počakajte, da se pojavi rdeča črtica. Rezultat odčitajte po 5 minutah. Ne odčitavajte rezultata po 10 minutah. Za vsako posamezno drogo odčitajte rezultat testa v odgovarjajočem reakcijskem testnem okencu (COC, MET, THC, MTD, MOP).

Interpretacija rezultatov:

– Negativen rezultat: prikaz rdeče obarvane črtice v področju testa za posamezno drogo in prikaz rdeče črtice v področju kontrole (C). Negativen rezultat kaže, da oseba določene droge ni jemala, ali pa je bila koncentracija nižja od njene mejne (cut-off) vrednosti. Obarvanost testne črtice je lahko šibkejša

– Pozitiven rezultat: prikaz ene rdeče obarvane črtice v kontrolnem okencu (C), v testnem okencu na področju za posamezno drogo pa ni rdeče obarvane črtice. Pomeni, da vzorec vsebuje določeno drogo v koncentraciji, ki je enaka ali višja od njene mejne (cut-off) vrednosti.

– Neveljaven rezultat: rezultat je neveljaven, če se v kontrolnem okencu (C) ne pojavi črtica, četudi se pojavi v področju testa. Neveljaven rezultat pomeni, da test ni bil pravilno izveden ali pa je prišlo do razpada aktivnih sestavin na samem traku. Prosimo, da v takem primeru test ponovite!

Intenzivnost črtice v področju testa lahko variira od bledo rožnate do rdeče. Rezultat testa je negativen, četudi je prikazana črtica samo bledo rožnata.

Opozorila:

– Možno je, da zaradi tehničnih ali proceduralnih napak, kakor tudi zaradi interference substanc v urinu, pride do napačnih rezultatov.

– Primesi v urinu, kot so belilna sredstva, konzervansi, oksidanti in druge kemijsko aktivne snovi, lahko povzročijo napačne rezultate testiranja. Če sumite na prisotnost takih snovi v urinu, ponovite postopek testiranja z drugim vzorcem urina.

– Pozitiven rezultat kaže na prisotnost dokazovanih drog ali njihovih metabolitov, ne pokaže pa stopnje intoksikacije, načina uporabe oziroma koncentracije v urinu.

– Negativen rezultat ne pomeni nujno odsotnosti kanabinola v urinu. Pomeni lahko, da je nivo pod mejno (cut-off) vrednostjo.

– Testirane osebe lahko poskušajo vplivati na rezultat testiranja tako, da razredčijo urin z dodajanjem vode v vzorec ali pa s predhodnim zaužitjem večjih količin vode. Potrebno je biti pozoren na čas in postopek odvzema urina, da ne bi prišlo do lažno negativnih rezultatov testiranja. Prav tako je potrebno biti pozoren na sam izgled urina, ki mora biti bister, saj se z dodatkom različnih kemikalij lahko poskuša izzvati lažen rezultat testa.

– Testa ne uporabljajte po datumu, odtisnjenem na zaščitni foliji.

– Testna ploščica mora biti v zaščitni foliji do začetka uporabe.

– Vsi vzorci so potencialno nevarni, zato svetujemo, da z njimi ravnate kot s kužnimi snovmi.

– Med testiranjem se priporoča uporaba zaščitne obleke in rokavic za enkratno uporabo. Po možnosti zaščitite tudi oči.

– Test shranjujte v originalni embalaži pri sobni temperaturi ali v hladilniku med 2 – 30 °C. Testna ploščica je stabilna do datuma, odtisnjenega na zaščitni foliji. Testa ne zmrzujte.

– Vzorec urina lahko shranjujete pri temperaturi 2-8°C do 48 ur pred testiranjem. Za daljše shranjevanje je potrebno vzorec zamrzniti ali ga shraniti pod -20°C. Zamrznjen vzorec je potrebno odtajati in ga premešati pred testiranjem.

Pakiranje: 1 testna ploščica

Dodatne informacije

Pakiranje

1 testna ploščica

Oblika

Testna ploščica

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Abugnost Panel 5 testna ploščica za odkrivanje petih drog v urinu, 1 testna ploščica”

Morda vam bo prav tako všeč…

X
X