Abugnost Marijuana THC test za droge, 1 testna ploščica

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Abugnost Marijuana THC test za droge, 1 testna ploščica

5,21 

Abugnost Marijuana THC test za droge je namenjen hitremu odkrivanju kanabinoidov (marihuana, hašiš) v urinu. Test je enostopenjski, vsebuje monoklonalna protitelesa za selektivno določanje, ki temelji na kvalitativnem določanju prisotnosti metabolita kanabinoidov tetrahidrokanabinola v človeškem urinu.

Na zalogi

Opis

Abugnost Marijuana THC test za droge je namenjen hitremu odkrivanju kanabinoidov (marihuana, hašiš) v urinu. Test je enostopenjski, vsebuje monoklonalna protitelesa za selektivno določanje, ki temelji na kvalitativnem določanju prisotnosti metabolita kanabinoidov tetrahidrokanabinola v človeškem urinu. Mejna koncentracija zaznavanja je 50 ng/ml.

Test lahko v določenih koncentracijah identificira tudi druge substance.

Testna ploščica se uporablja kot diagnostično sredstvo za samo-uporabo.

PRINCIP TESTIRANJA:

Test temelji na imunološki kompetitivni vezavi protiteles med konjugati droge in same droge, ki je lahko prisotna v vzorcu urina. Testna ploščica vsebuje trak z membrano, na katero se med postopkom proizvodnje nanesejo in trajno vežejo konjugati THC v področje testa v obliki linije (mesto na ploščici je označeno s T). V spodnjem delu traku, ki je vgrajen v ploščico, se na področju za kapljanje vzorca (S) nahajajo konjugati rdeče barve, ki predstavljajo anti-THC protitelesa, vezana na koloidno zlato. Topni konjugati niso vezani na membrano in med testiranjem jih vzorec urina nosi zaradi delovanja kapilarnih sil čez membrano proti drugemu delu traku. Med testiranjem urinski vzorec potuje po principu kapilarnega efekta.

THC TEST testna ploščica vsebuje rdeče delce koloidnega zlata, obdane z mišjimi THC protitelesi, in THC antigene, ki so nanizani na membrano testne površine. V kontrolnem predelu testa se nahajajo kozja antimišja protitelesa.

Za končno diagnozo oziroma potrditev rezultata testa se priporoča uporaba alternativne kemijske metode, in sicer plinske kromatogracije ali masne spektrometrije. Priporoča se klinična oziroma strokovna obravnava vsakega posameznega testiranja, posebno če je rezultat pozitiven.

VSEBNOST PAKIRANJA:

– testna ploščica,

– kapalka in

– navodilo za uporabo.

Uporaba:

Za pravilno uporabo testa upoštevajte priložena navodila.

Metaboliti kanabinoidov se lahko odkrijejo v urinu že 1 uro po kajenju, a ostanejo prisotni še 3 do 10 dni, saj so izredno dobro topni v lipidih in tako zastajajo v telesnih maščobnih poteh.

Vzorec urina je potrebno zbrati v suho, čisto posodo. Uporabljate lahko urin, zbran ob kateremkoli času dneva. Vzorce, ki vsebujejo vidne delce, je potrebno centrifugirati, filtrirati, tako da se za testiranje uporabi jasen vzorec.

1. Testna ploščica z zaščitno folijo naj doseže sobno temperaturo (15-30 °C) pred testiranjem. Zaščitno folijo odstranite tik pred testiranjem.

2.Položite testno ploščico na ravno in vodoravno podlago. Priloženo kapalko držite navpično in kapnite približno 3 kapljice urina (cca. 100ml) iz posode na področje ploščice, označeno s S, in pričnite meriti čas. Izogibajte se zračnim mehurčkom.

3. Počakajte, da se pojavi rdeča črtica. Rezultat odčitajte po 5 minutah. Ne odčitavajte rezultata po 10 minutah.

Interpretacija rezultatov:

– Negativen rezultat: prikaz dveh rdeče obarvanih črtic, ena v področju testa (1) in druga področju kontrole (C). Negativen rezultat kaže, da oseba kanabinoidov ni uživala, ali pa je bila koncentracija THC v urinu nižja od mejne vrednosti. Obarvanost testne črtice je lahko šibkejša.

– Pozitiven rezultat: prikaz ene rdeče obarvane črtice v kontrolnem okencu (C). V testnem okencu (T) ni obarvane črtice. Pomeni, da vzorec vsebuje THC v koncentraciji, ki je enaka ali višja od mejne vrednosti.

– Neveljaven rezultat: rezultat je neveljaven,če se v kontrolnem okencu (C) ne pojavi črtica, četudi se pojavi v področju testa. Neveljaven rezultat pomeni, da test ni bil pravilno izveden ali pa je prišlo do razpada aktivnih sestavin v sami ploščici. Prosimo, da v takem primeru test ponovite!

Opozorila:

– Možno je, da zaradi tehničnih ali proceduralnih napak, kakor tudi zaradi interference substanc v urinu, pride do napačnih rezultatov.

– Primesi v urinu, kot so belilna sredstva, konzervansi, oksidanti in druge kemijsko aktivne snovi, lahko povzročijo napačne rezultate testiranja. Če sumite na prisotnost takih snovi v urinu, ponovite postopek testiranja z drugim vzorcem urina.

– Pozitiven rezultat kaže na prisotnost tetrahidrokanabinola (THC), ne pokaže pa stopnje intoksikacije, načina uporabe oziroma koncentracije v urinu.

– Negativen rezultat ne pomeni nujno odsotnosti kanabinola v urinu. Pomeni lahko, da je nivo pod mejno (cut-off) vrednostjo.

– Testirane osebe lahko poskušajo vplivati na rezultat testiranja tako, da razredčijo urin z dodajanjem vode v vzorec ali pa s predhodnim zaužitjem večjih količin vode. Potrebno je biti pozoren na čas in postopek odvzema urina, da ne bi prišlo do lažno negativnih rezultatov testiranja. Prav tako je potrebno biti pozoren na sam izgled urina, ki mora biti bister, saj se z dodatkom različnih kemikalij lahko poskuša izzvati lažen rezultat testa.

– Testa ne uporabljajte po datumu, odtisnjenem na zaščitni foliji.

– Testna ploščica mora biti v zaščitni foliji do začetka uporabe.

– Vsi vzorci so potencialno nevarni, zato svetujemo, da z njimi ravnate kot s kužnimi snovmi.

– Med testiranjem se priporoča uporaba zaščitne obleke in rokavic za enkratno uporabo. Po možnosti zaščitite tudi oči.

– Test shranjujte v originalni embalaži pri sobni temperaturi ali v hladilniku med 2 – 30 °C. Testna ploščica je stabilna do datuma, odtisnjenega na zaščitni foliji. Testa ne zmrzujte.

– Vzorec urina lahko shranjujete pri temperaturi 2-8°C do 48 ur pred testiranjem. Za daljše shranjevanje je potrebno vzorec zamrzniti ali ga shraniti pod -20°C. Zamrznjen vzorec je potrebno odtajati in ga premešati pred testiranjem.

Pakiranje: 1 testna ploščica

Dodatne informacije

Pakiranje

1 testna ploščica

Oblika

Testna ploščica

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Abugnost Marijuana THC test za droge, 1 testna ploščica”

Morda vam bo prav tako všeč…

X
X