suha koža

Dodajte še za 26,62  izdelkov za brezplačno dostavo!
Suha koža na telesu je zelo pogosta težava. V naši lekarni in na spletni lekarni najdete kozmetične izdelke znamk La Roche-Posay, Eucerin, A-Derma, Bioderma, Avene, kateri so posebno primerni negi suhe kože.

Suhost kože je glavni vzrok težav s kožo, saj je s suho kožo povezanih več kot 40 % obiskov pri dermatologih. Pojavi se lahko kjer koli po telesu, najpogosteje pa na rokah, stopalih, kolenih, komolcih in obrazu, saj so ti deli telesa bolj izpostavljeni kot drugi. Koža, ki je suha na obrazu lahko vpliva na prezgodnje staranje kože.

Koža, ki je suha ne more uravnavati svoje navlaženosti.

Notranji in zunanji dejavniki lahko oslabijo sposobnost kože za vlaženje in povzročijo zelo suho kožo.

Ko koža postane zelo suha, lahko postane izjemno napeta, luskava, zelo srbeča in boleča, včasih celo ekstremno hrapava in razpokana. Vendar včasih ni očitno, da te simptome povzroča suhost kože, kar je odvisno od resnosti stanja in dela telesa, na katerem se pojavi.

  • Blago
    Na začetku se suhost lahko izraža kot rahla napetost ali blaga hrapavost.
  • Suha koža
    Ker koža še naprej izgublja vlago, postane bolj hrapava in razpokana ali luskava, velikokrat tudi srbi.
  • Zelo
    Če suhosti ne odpravimo ali je nega kože neučinkovita, lahko koža postane poškodovana, zelo napeta in celo zelo hrapava in razpokana. V tem primeru lahko srbečica postane zelo močna

Prizadeti deli telesa s suho kožo

Ker roke pogosto umivamo, so nagnjene k pojavu suhe kože.

Na telesu se najpogosteje pojavi na stopalih in golenih. Na stopalih je še posebej pogosta in velikokrat povzroči razpokane pete, ki jih v resnih primerih spremljata bolečina in vnetje.

Suhost pa, ki je posledica umivanja z močnim detergentom, bo najverjetneje prizadela kožo po celem telesu enako. Pogosto umivanje pripomore k suhi koži na rokah, saj so te vedno vključene v umivanje.

Prikazovanje 1–12 od 189 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave