roll-on

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Roll-on in potenje.

Vsi ljudje se potijo, saj je potenje povsem naravna telesna funkcija. Kljub temu pa lahko postane izjemno obremenjujoče in poslabša kakovost življenja, če je prekomerno in ga ni mogoče nadzorovati. Ni pa nujno, da to stanje, imenovano hiperhidroza, postane breme. Odkrijte več o različnih vrstah močnega potenja.

Močno potenje – pogosto stanje

Potenje je normalna telesna funkcija. Vsi se potimo v vročem vremenu ali med fizično aktivnostjo, kot je ukvarjanje s športom. Takrat nastane slana, prozorna tekočina (99 % vode, 1 % soli), ki se sprošča skozi ekrine žleze znojnice, da izpolni pomembno fizično funkcijo hlajenja telesa.

Močneje se potimo tudi, ko smo obremenjeni ali nervozni: poleg ekrinih žlez znojnic se aktivirajo tudi apokrine žleze znojnice in sprostijo razmeroma majhno količino potu, ki pa ima drugačno sestavo – vsebuje veliko beljakovin in lipidov. Ko apokrini pot presnavljajo bakterije, se pojavi neprijeten telesni vonj.

Večina ljudi ima izkušnje s prekomernim in nepredvidljivim potenjem, na primer po vadbi, v vročem vremenu ipd. V teh situacijah telo tvori in sprosti večjo količino vlage. Če pa se to zgodi tudi v okoliščinah, ki običajno ne izzovejo potenja (tj. pri zmernih temperaturah ali ko telo počiva), se to stanje imenuje hiperhidroza. Ljudje s hiperhidrozo se lahko prekomerno potijo in včasih ne pomaga niti sprememba zunanjih okoliščin, npr. izogibanje soncu. Njihove žleze znojnice preprosto prekomerno delujejo.

Spopadanje s simptomi potenja

Spopadanje z izbruhi močnega potenja lahko negativno vpliva na kakovost vsakdanjega življenja:

Pogosto prhanje ali preoblačenje čez dan zahteva veliko časa, odpor do tega, da bi slekli jakno, ali nelagoden občutek, ko morate drugim seči v roko, lahko na primer vodita do zadrege v družbi ali pa se prizadeti celo odpovejo športnim aktivnostim. Poleg tega lahko to stanje negativno vpliva tudi na poslovno ali službeno življenje (na primer uporaba orodij ali tipkovnice lahko postane otežena, če ima prizadeti fokalno hiperhidrozo na dlaneh). Posledično se prizadeti lahko umaknejo iz družbe.

Izdelki:

Roll-on Eucerin antitranspirant 48 h, 50 ml

Eucerin roll-on 24 h deodorant za občutljivo kožo, 50 ml

Prikazovanje 1–24 od 43 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave