Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Gube – po približno 25. letu postanejo znaki splošnega staranja kože vidni na površini kože. S staranjem se procesi v koži upočasnijo, njena struktura pa postane šibkejša.

Poleg tega se zmanjša količina snovi, ki kožo ohranjajo čvrsto in gladko. Vzrok je v kombinaciji učinkov notranjih procesov staranja telesa in zunanjih dejavnikov.

Eden od najbolj opaznih prvih znakov staranja so gube, ki se sčasoma poglobijo. Obstajajo številni načini za njihovo zmanjšanje, ki so lahko neinvazivni ali invazivni. Nekateri nudijo takojšnje učinke, drugi pa dolgoročne rezultate.

Kje in zakaj se pojavijo gube?

S staranjem začne upadati količina snovi, ki kožo ohranjajo gladko. Te snovi vključujejo kolagen, elastin in hialuronsko kislino. Pri mladi koži je struktura kožnega tkiva urejena in ima obilo kolagena in elastina, ki delujeta kot »gradnika« strukture, zato je koža videti enakomerna in je čvrsta na otip. Sčasoma začne notranji proces staranja, ki ga določajo naši geni, skupaj z oksidativnim stresom, ki ga povzročajo zunanji dejavniki, kot je izpostavljenost sončni svetlobi, vplivati na videz kože.

Zmanjšanje ravni kolagena za 1 % letno in vedno bolj neurejena struktura kožnega tkiva povzročita, da koža izgubi svojo moč in da nastanejo gube.

Drug ključni dejavnik pri pojavu gub je tudi zmanjšana tvorba hialuronske kisline. Ta vezivna snov, ki obdaja celice, daje koži njen mladosten, gladek videz. Upad količine te koži lastne snovi povzroči, da struktura kože izgubi svojo polnost in čvrstost ter postane bolj dovzetna za gubanje.

Opaznost gub:

Na čelu lahko opazite vodoravne črte in gubice med očmi. Te se začnejo kot »izrazne gube« in jih deloma povzročijo izrazi obraza, sčasoma pa se poglobijo.

V zunanjih kotičkih oči se pojavijo drobne linije, ki sčasoma postanejo bolj izrazite. Znane so tudi kot gubice v kotičkih oči ali smejalne gubice. Te so pogosto najprej opazne. Vzrok je v tanjši koži na tem predelu, ki je bolj nagnjena h gubanju kot kjer koli drugje na obrazu.

Od nosu proti ustnicam nastanejo globlje gube, ki povezujejo obe območji. Imenujemo jih nazolabialne gube. Nastanek teh gub lahko povežemo z izgubo volumna, saj so tudi znak povešene kože.

Sčasoma se na celem obrazu pojavijo drobne linije. Te ne nastanejo zaradi izrazov obraza in so vidne ves čas. Najprej se pojavijo kot fino prepredena tekstura, s staranjem pa se iz nje postopoma razvijejo bolj izrazite gube. Na njihov nastanek dodatno vplivata zmanjšana prožnost in gostota. Pojavijo se lahko kjer koli na obrazu, najbolj opazne pa so okrog in tik pod predelom oči.

Prikazovanje 1–12 od 112 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave