glukozamin

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Glukozamin. Med izdelki za sklepe, hrustanec in kosti so na trgu najpopularnejši tisti, ki vsebujejo kombinacijo glukozamina in hondroitina. 

Kaj je glukozamin?

Glukozamin je naravna snov, ki jo najdemo v vseh tkivih našega telesa. Največ se je nahaja v sklepih, natančneje v hrustancu in drugih vezivnih tkivih. Glukozamin ni le gradnik – sodeluje tudi pri tvorjenju drugih snovi za “vzdrževanje” sklepov.

Z leti se hrustanec obrabi, količina glukozamina (in nekaterih drugih pomembnih snovi, npr. kolagena, ki je tudi pomemben gradnik sklepa) pa upada, zaradi česar oslabijo vezivna tkiva. Posledica so težave s sklepi, kot so bolečine in slabša gibljivost, najpogosteje pa so prizadeti tisti, ki “nosijo” največjo težo, npr. kolena, kolki in hrbtenica. Tovrstne težave so zaradi obrabe še posebej pogoste pri športnikih oz. fizično aktivnih ljudeh.

Sklepi so še posebej prizadeti pri ljudeh s t.i. osteoartrozo, kronično boleznijo sklepov, za katero je značilna degeneracija sklepnega hrustanca. Osteoartroza je najpogostejša mišično-skeletna bolezen pri ljudeh po 50. letu in močno vpliva na kvaliteto življenja. Najpogosteje prizadene sklepe na kolenih, kolkih, hrbtenici in prstih, odraža pa se z bolečino v sklepih in okorelostjo po vsakem daljšem počitku, lahko pa tudi z oteklino, izrastki na hrustancu, “škripanjem” …

Hiluronska kislina

Tudi hialuronska kislina je naravna sestavina človeškega telesa. Najdemo jo v tekočini okoli očesnega zrkla, vezivnih in živčnem tkivu, koži ter sklepih. Pogosto je sestavina izdelkov za kožo, saj ima pomembno vlogo pri ohranjanju elastičnosti in vlažnosti kože, v sklepih pa je del sinovialne tekočine in deluje kot “lubrikant”.

Vitamin C in kolagen

Vitamin C je eden od esencialnih vitaminov, ki igra zelo pomembno vlogo pri normalnem delovanju našega telesa. Najbolj poznan je kot antioksidant, ki naše celice ščiti pred oksidativnim stresom, vlogo pa ima tudi pri delovanju našega imunskega sistema ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Pomemben pa je tudi za normalno delovanje sklepov – sodeluje namreč pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti in hrustanca.

Prikazovanje 1–12 od 34 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave
X
X