Dermopure

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Premagajte akne z izdelki Eucerin Dermopure

Na stanje kože lahko vplivajo najrazličnejši dejavniki: življenjski slog, prehrana, razpoloženje, stres in nega kože. Pri Eucerinu vam za nego aknaste in mastne kože nudimo informacije, ideje in praktične nasvete o vseh pomembnih področjih življenja ter vam pomagamo vzpostaviti in ohranjati navade, ki dolgoročno izboljšajo stanje vaše kože.

Kaj povzroča/sproži akne in jih poslabša?

Zdravilo, ki bi pozdravilo akne, žal ne obstaja, toda razumevanje morebitnih sprožilcev, ki lahko povzročijo in poslabšajo nepravilnosti, vam lahko pomaga ublažiti simptome in izboljšati stanje kože. Navajamo nekaj najpogostejših:

  • prehrana,
  • kajenje,
  • zdravila,
  • neprimerna nega kože,
  • stres,
  • drgnjenje,
  • sonce.

Kaj lahko storim, da pomagam preprečiti akne?

Naša koža je prav tako individualna kot mi sami, zato tisto, kar deluje za enega, morda ne deluje pri drugem. Kljub temu je v nadaljevanju nekaj ukrepov, ki lahko pomagajo stanju vaše kože:

Prehrana

Živilska znanost in zdrava pamet nam govorita, da je zdrava, uravnotežena prehrana ključnega pomena za zdravo telo in zdravo kožo, zato skušajte uživati raznovrstno hrano in si vestno zapisujte vse, kar pojeste in menite, da bi lahko sprožilo nepravilnosti in akne na vaši koži (nekateri dermatologi to imenujejo »dnevnik kože«).

Kajenje

Odpovejte se kajenju. Če ne morete nehati, skušajte vsaj zmanjšati količino nikotina.

Zdravila

Če menite, da zdravila, ki jih jemljete, slabo vplivajo na stanje vaših aken, se posvetujte z zdravnikom. Morda vam bo lahko priporočal alternativo.

Nega kože

Kožo čistite zjutraj in zvečer. Pazite, da dosledno odstranite vsa ličila, preden se odpravite spat.

Izbirajte izdelke za čiščenje, vlaženje in nego kože, ki so bili posebej zasnovani za kožo, nagnjeno k nepravilnostim in aknam.

Dermopure izdelke najdete na naši spletni lekarni in v lekarni.

Prikaz vseh 9 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave
X
X