Dercos

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Vichy Dercos linija za nego las in lasišča.

Prhljaj

Prhljaj je eden najpogostejših dermatoloških pojavov, ki prizadene tako moške kot ženske vseh starostnih skupin, pogosto pa ga spremljajo tudi neprijetni občutki srbenja in draženja.

Najpogostejši simptom te dermatološke težave je tvorba lusk na lasišču. Pravzaprav gre za odmrle kožne celice, ki se z lasišča luščijo v kosmičih različnih velikosti in barv. Od zelo drobnih suhih pikic do večjih lusk rumenkaste barve. Skupna jim je le ena stvar – niti približno se jih ne da hitro odpraviti.

Suh in masten prhljaj – kakšna je razlika?

Zimsko vreme je idealno za pogovor o prhljaju, saj se prav v tem letnem času stanje lasišča oseb, ki imajo težave s prhljajem, močno poslabša, predvsem zaradi zadrževanja v zaprtih prostorih in ogrevanja, ki še dodatno suši tanko in občutljivo kožo lasišča.

Tako kot ni vsaka koža enaka, niso enake niti vse oblike prhljaja. Najpreprostejša delitev se nanaša na suh in masten prhljaj, ki se ne razlikujeta le po vzrokih, temveč tudi po simptomih, ki jih opazimo.

Suh prhljaj prepoznamo po drobnih belih in sivkastih kosmičih, ki so na otip suhi in rahli ter zelo enostavno odpadejo z lasišča. In prav to vrsto prhljaja imamo v mislih, ko govorimo o osovraženih »belih ramenih«. Za masten prhljaj pa je značilna povečana proizvodnja sebuma, ki v stiku z glivico, znano kot malasezija. Povzroči debele, mastne luske, ki se zalepijo na lasišče in jih je zelo težko odstraniti, tudi s šamponiranjem.

Domači pripravki ne nudijo trajne rešitve, ker ne opravljajo vzroka težave

Celo najosnovnejše iskanje v Googlu bo ponudilo številne predloge za domače pripravke. Le ti vse povprek obljubljajo, da bodo v samo nekaj dneh uporabe odpravili prhljaj.  Vendar je vsakomur, ki se vsakodnevno spopada s to težavo, lahko jasno, da kokosovo olje, soda bikarbona ali celo kis ne morejo rešiti večletnih težav z lasiščem.

Dercos linija vsebuje šampone, ampule in balzam. 

Prikaz vseh 7 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave