čokolada

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Torras čokolada –  okus najboljše čokolade brez glutena in z nič sladkorja.

Zgodovina

Zgodovina čokolade je dolga in pestra. Skozi stoletja je prešla od grenkega napitka za moč do pregrešne sladice za srce in dušo. Prepotovala je cel svet in če so jo včasih uživali le tisti modre krvi, jo danes najdemo povsod.

Torras pomaga pisati zgodovino čokolade, saj se je zgodba naših čokolad pričela že leta 1890 v Španiji.

Čokolada – linije:

Z linijami Klasik, Zero, Organic in Stevia želimo potešiti radovednost vseh tistih, ki se sprašujejo, če so čokolade Torras čisto zares brez dodanega sladkorja in brez glutena. In odgovor je vedno enak: »Ja!«

Hkrati pa želimo potešiti čokosladnost vseh, ki želijo okus dobre in prave čokolade, a ne želijo ali ne smejo uživati glutena ali sladkorja, jim ogromno pomenijo najkakovostnejše sestavine ali pa želijo enostavno uživati v odlični čokoladi.

Recept: Kukiji s čokolado in praženimi lešniki – brez dodanega sladkorja

Ameriške ”cookije” s koščki čokolade verjetno vsi poznamo. Na žalost so polni sladkorja in bele moke. Tule pa je recept za popolne LCHF piškote s čokolado in praženimi lešniki, ki so rahli in dišeči in po okusu popolnoma nič ne zaostajajo za ameriškimi cookiji. Le da so popolnoma brez dodanega sladkorja, glutena, žitnih mok in škroba. Primerni so tudi za diabetike.

SESTAVINE (za cca 30-35 piškotov):

  • 160 g masla
  • 55 g naravnega sladila (npr: eritritol, eritritol s stevijo, ksilitol …)
  • 2 jajci
  • 120 g razmaščene mandljeve moke
  • 1 velika žlica razmaščene fino mlete kokosove moke
  • 50 g grobo mlete kokosove moke
  • 2 žlički vinskega kamna (pecilni prašek)
  • Vsebina vanilijevega stroka ali naravna aroma vanilije
  • 150 g Torras čokoladnih ploščic s stevijo (nasekljane)
  • 60 g nasekljanih praženih lešnikov

Zmehčano maslo (narežemo na kocke) in sladilo zmiksamo v gladko puhasto maso (miksamo par minut). Dodamo jajci, postrgan strok vanilije oz. vanilijevo aromo ter mandljevo moko, razmaščeno kokosovo moko, vinski kamen ter grobo mleto kokosovo moko.

Zmešamo v gladko maso. Na koncu dodamo še nasekljane Torras čokoladne ploščice s stevijo in nasekljane pražene lešnike. Premešamo in z žlico (ali z žlico za sladoled) oblikujemo kupčke mase, ki jih odlagamo na pekač obložen s peki papirjem. Kupčke sploščimo z roko ali vilicami. Pečemo na 180 stopinj cca 10-12 minut. Ko jih vzamemo iz pečice morajo biti še mehki.

Prikazovanje 1–12 od 57 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave
X
X