anti age

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Anti age. Po približno 25. letu se začnejo na površini kože pojavljati prvi znaki staranja. Najprej se pojavijo drobne linije, sčasoma pa postanejo opazne tudi gube, izguba volumna in izguba gostote.

Koža se stara iz različnih razlogov. Nekaterih od njih ni mogoče preprečiti ali spremeniti. Druge pa je mogoče do neke mere nadzorovati s celovitim pristopom k preprečevanju.
Če razumemo, kako notranji in zunanji dejavniki vplivajo na strukturo in funkcijo kože, lahko bolje izberemo način nege kože in preprečevanja.

Vidni znaki staranja kože

Gube

Prvi vidni znak staranja po 25. letu so drobne linije in gube. Linije se pojavijo na različnih delih obraza in so tisti znak staranja, ki ga najlažje opazimo. Najprej nastanejo drobne linije. Te majhne, plitve gubice postanejo vidne v zunanjih kotičkih oči. Znane so tudi kot smejalne gubice ali gubice v kotičkih oči. Najdemo jih tudi na licih. Na čelu so gube vidne kot vodoravne črte, ki nastanejo zaradi izrazov obraza in se s staranjem običajno poglobijo. Manjše, navpične gubice med obrvmi nastanejo zaradi mrščenja.

Globlje gube med nosom in ustnicami se imenujejo nazolabialne gube. Povezane so s povešanjem kože in pogosto z izgubo volumna.

Izguba volumna

Izgubo volumna je včasih težko prepoznati, imenujemo pa jo tudi povešena koža, izguba kontur ali upadel obraz. V nasprotju z izgubo gostote ali gubami se pri izgubi volumna spremeni splošen videz obraza, čeprav je te spremembe težko določiti. Najbolj opazen je negativen, žalosten ali obremenjen izraz, ki ga obrazu lahko dajo upadanje volumna kože in povešene konture, ki so povezane z izgubo volumna. To pa nato lahko vpliva na nepravilno dojemanje človekovega razpoloženja ali pogleda na svet.

V naši lekarni in na spletni lekarni vam je na voljo vrhunska kozmetika, anti age izdelkov. Eucerin izdelki, La Roche-Posay izdelki, Vichy izdelki,…

Prikazovanje 1–12 od 203 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave