akne in nepravilnosti

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Akne in nepravilnosti – svetujemo vam izdelke La Roche-Posay iz linije Effaclar.

Akne ali »acne vulgaris« so stanje mastne kože, pri katerem lojnice na koži proizvajajo odvečni sebum. Posledično se pore zamašijo z odmrlimi celicami in sebumom. Včasih se postopek ustavi pri tem, kar povzroči ogrce in bele mozolje.

VZROKI ZA NASTANEK AKEN

Glavni vzrok za akne je hormonski: Spolni organi (moda pri moških in jajčniki pri ženskah) proizvajajo hormone, imenovane androgeni, ki sprožijo povečano tvorjenje olja v lojnicah, zaradi česar nastanejo velike količine sebuma, ki povzročijo zamašitev. Obstaja pa še nekaj dejavnikov, ki prispevajo k nastanku aken, med drugim UV žarki, onesnaženje, prehrana in stres. Ker so akne predvsem hormonsko pogojene, so najpogostejše pri najstnikih med puberteto, prizadenejo pa tudi vedno večje število odraslih, zlasti odraslih žensk med menstrualnem ciklusom.

PRAVILNO ali NAPAČNO?

ČOKOLADA ŠKODUJE KOŽI NAGNJENI K AKNAM.

NAPAČNO – Ni trdnih dokazov, da ima čokolada kakršen koli učinek na akne, čeprav smo vsi različni, zato lahko čokolada pri nekaterih ljudeh povzroči izbruhe aken. Temna čokolada je dejansko napolnjena z antioksidanti, ki so odlični za vašo kožo!

MASTNA HRANA POVZROČA MASTNO KOŽO.

NAPAČNO – Pogost mit o aknah je, da maščobe na vašem krožniku in v vaši hrani pomenijo bolj mastne pore, vendar med njimi ni neposredne povezave. Prehrana, bogata z nasičenimi maščobami, pa lahko spodbudi mikro-vnetje v vseh telesnih organih, vključno s kožo. Skratka, slanina in čips ne povzročata aken, vendar je zmernost je ključna za splošno zdravje.

SLADKOR LAHKO POSLABŠA SIMPTOME AKEN.

PRAVILNO – Nedavne študije so pokazale, da lahko živila z visokim glikemičnim indeksom – tista, ki povzročajo povečanje krvnega sladkorja. Poslabšajo tudi simptome kože nagnjene k aknam. Vemo, da je to lažje reči kot narediti, toda za ohranjanje zdravja svoje kože se izogibajte sladkarijam, sladkim pijačam in dobrotam iz bele moke ter raje posegajte po živilih z visoko vsebnostjo vlaknin, kot so polnozrnata žita in stročnice.

Akne in nepravilnosti – linija izdelkov Effaclar.

Prikazovanje 1–12 od 14 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave
X
X