Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
NOW – vitamini in minerali imajo pomembno vlogo pri oblikovanju in vzdrževanju normalnega oz. zdravega organizma. So koristen dodatek prehrani v vseh starostnih obdobjih, zlasti v starosti.

Človeško telo ne more samo proizvajati vitaminov in mineralov (ali pa jih tvori v nezadostnih količinah), zato jih moramo zaužiti in nadomeščati s prehrano ali po potrebi s prehranskimi dopolnili.
Vitamini in minerali imajo pomembno vlogo pri oblikovanju in vzdrževanju normalnega oz. zdravega organizma. So koristen dodatek prehrani v vseh starostnih obdobjih, zlasti v starosti. Človeško telo ne more samo proizvajati vitaminov in mineralov (ali pa jih tvori v nezadostnih količinah), zato jih moramo zaužiti in nadomeščati s prehrano ali po potrebi s prehranskimi dopolnili.
Vitamini so organske snovi, pomembne za normalno delovanje telesa, za uravnavanje presnove ter za rast in delovanje tkiv in organov. Pomanjkljiv vnos s hrano, pomanjkljiva absorbcija ter pomanjkanje vitaminov lahko povzroči motnje metabolizma, poškodbe organov,… Pogosto ob normalni prehrani, telo potrebuje dodatne količine vitaminov iz večih razlogov. Glede na to, da se večina ne prehranjuje uravnoteženo, je priporočljivo jemanje vitaminsko-mineralnih pripravkov.

NOW – Vitamin D

Naravni vitamin D3 v ekstra deviškem olivnem olju. Majhne, mehke kapsule brez umetnih dodatkov in konzervansov. Vitamin D3 prispeva k delovanju imunskega sistema in mišic, k ohranjanju zdravih kosti in zob ter ima vlogo pri delitvi celic.

Zaradi premajhne izpostavljenosti UVB žarkom, kakor tudi pomanjkljivim virom iz hrane, se za zagotovitev dnevnih potreb po vitaminu D priporoča njegovo dodajanje v obliki prehranskih dopolnil.

Vitamin D prispeva k:

  • normalni absorpciji kalcija in fosforja,
  • normalni ravni kalcija v krvi,
  • ohranjanju zdravih kosti in zob,
  • delovanju mišic,
  • delovanju imunskega sistema in ima vlogo pri delitvi celic.

Vitamin D prispeva tudi k zmanjšanju tveganja za padce, ki so posledica slabšega ravnotežja in mišične oslabelosti. Padci so dejavnik tveganja za zlome kosti pri moških in ženskah po 60. letu starosti.

Prikazovanje 1–12 od 103 rezultatov

Vsi izdelki
Filtriraj izdelke
Cenovni razpon
Razvrsti po
Posebne možnosti dostave