Valens Melatonin pršilo, 25 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Valens Melatonin pršilo, 25 ml

15,90 

Valens Melatonin – inovativno ustno pršilo s »hormonom noči«

Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 877574 Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

Valens Melatonin – inovativno ustno pršilo s »hormonom noči«

Melatonin je telesu lasten hormon, ki ga naravno proizvajajo naši možganih pred in med spanjem. Njegova koncentracija pa je najvišja ponoči – zato ga imenujemo tudi »hormon noči«. Izločanje melatonina se začne takoj, ko se začne temniti – tema torej spodbuja tvorbo, svetloba pa jo zavira. Zaradi hitrega tempa življenja, stresa, izmenskega dela in modernega življenjskega sloga je tvorjenje melatonina pogosto moteno, kar ima močan vpliv na kvaliteto življenja. Ena od oblik pomoči je tudi dodajanje melatonina, ki je večinoma na voljo v obliki zdravil, zadnje čase pa se pojavlja tudi v prehranskih dopolnilih.

Zato smo v Valensu razvili inovativno prehransko dopolnilo Valens Melatonin v obliki ustnega pršila, ki omogoča enostavno odmerjanje in uporabo, zaradi praktične embalaže pa je priročno tudi na potovanjih. Gre za edini izdelek z melatoninom na slovenskem trgu, ki je bil razvit in izdelan v Sloveniji.

Ustno pršilo Valens Melatonin vsebuje 0,33 mg melatonina na razpršek (dnevni odmerek), kar je koncentracija, ki ne preseže tiste, ki je v telesu normalno prisotna ponoči. Naravna aroma ribeza daje izdelku odličen okus, zaradi ksilitola pa ga lahko uživamo tudi tik pred spanjem.

Vsebnost:

Vsebnost melatonina v priporočenih dnevnih odmerkih je varna za uživanje in kot edina na slovenskem trgu v skladu s priporočili Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke, ki pri prehranskih dopolnilih dovoli odmerek melatonina do 0,44 mg. Odmerki med 0,1 in 0,3 so bili klinično dokazano učinkoviti, hkrati pa ne presežejo koncentracij, ki so v človeškem telesu normalno prisotne ponoči. Odmerki, višji od 1 mg, ne vodijo nujno do boljše učinkovitosti, lahko pa povzročijo stranske učinke, kot so sprememba ritma noč-dan itd.

Uporaba:

Pred uporabo dobro pretresite. Ob prvi uporabi 3-krat pritisnite na pršilko, da bo začela delovati. Vsebino odmerite neposredno v usta. Priporočen dnevni odmerek za odrasle je 1 razpršek tik pred spanjem.

Glede na priporočen dnevni odmerek izdelek zadostuje za 125 dni.

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25 °C. Porabite v 6 mesecih po odprtju.

Opozorila:

Izdelek je namenjen le zdravim, odraslim ljudem. Ne smejo ga jemati otroci in mladostniki, mlajši od 18 let, ter nosečnice in doječe matere. Če po jemanju tega izdelka občutite zaspanost ali omotičnost, ne vozite ali upravljajte s stroji. Vožnja in upravljanje s stroji se odsvetujeta prej kot v petih urah po jemanju melatonina. Prehransko dopolnilo jemljite v skladu z naravnim dnevno nočnim ritmom endogenega melatonina, kar pomeni po tem, ko se že stemni, čim bližje običajnemu času spanja.

Sestava:

Voda, sredstvi za zgostitev: ksilitol (25 %) in ksantan gumi, vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), naravna aroma črnega ribeza, melatonin, konzervans: kalijev sorbat.

Pakiranje: 25 ml

Dodatne informacije

Način / Mesto uporabe

Usta, ustna votlina

Oblika

Pršilo

Pakiranje

25 ml

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Valens Melatonin pršilo, 25 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…

X
X