SAB Simplex peroralne kapljice, 30 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
SAB Simplex peroralne kapljice, 30 ml

6,68 

Zdravilo SAB Simplex se uporablja: za simptomatsko zdravljenje prebavnih težav zaradi plinov; pri pripravi na preiskave v predelu trebuha; pri zvečanem nastajanju plinov po operacijah; pri zastrupitvi s sredstvi za pomivanje.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 003980Kategoriji: ,

Opis

SAB Simplex peroralne kapljice vsebuje zdravilno učinkovino simetikon, ki spada v skupino zdravil za zdravljenje črevesnih funkcionalnih motenj. Simetikon zmanjšuje površinsko napetost in povzroči razgradnjo mehurčkov pene v črevesju v katero so ujeti zrak in plini. S tem omogoča lažje izločanje plinov po naravni poti in zmanjša količino plinov v prebavilih. Plini v prebavilih večinoma ne povzročajo težav, lahko pa povzročijo spahovanje, napenjanje in krče v trebuhu (kolike) ter zvečano izločanje vetrov.Simetikon deluje samo fizikalno in se ne absorbira v telo, temveč se nespremenjen izloči skozi prebavila.

Zdravilo SAB Simplex se uporablja:

– za simptomatsko zdravljenje prebavnih težav zaradi plinov, npr. napenjanja (meteorizma), občutka polnosti,

– pri pripravi na preiskave v predelu trebuha, npr. na rentgenske preiskave ali ultrazvočni pregled, in pripravi na gastroduodenoskopijo (pregled notranjosti želodca in dvanajstnika z gastroskopom), − pri zvečanem nastajanju plinov po operacijah,

– pri zastrupitvi s sredstvi za pomivanje.

Peroralne kapljice SAB Simplex so namenjene bolnikom, ki ne morejo jemati tablet (otrokom, dojenčkom, novorojenčkom, starejšim osebam itd.).

Zdravilo je primerno za diabetike, ker ne vsebuje ogljikovih hidratov.

Kaj je napenjanje in občutek polnosti pri odraslih?

Vzrok napenjanja in občutka polnosti so lahko funkcijske motnje organov in bolezni organov ali presnovne motnje. Vendar zdravnik marsikdaj ne ugotovi nobenega organskega vzroka. V različnih delih prebavil je različna količina zraka oz. plina. Zrak pogoltnemo med uživanjem hrane, plini pa nastajajo v črevesju zaradi bakterijske razgradnje sestavin hrane. Del pogoltnjenega zraka se izloči s spahovanjem, črevesni plini pa se deloma absorbirajo ali se izločijo kot vetrovi. Če je ravnovesje med vnosom in izločanjem plinov moteno, nastanejo majhni mehurčki pene. Zrak ne more uhajati in pojavi se napenjanje.

Količina in sestava črevesnih plinov sta močno odvisni od prehranskih navad in sestave prehrane. Napenjanje lahko izzove večji delež maščob (zlasti živalskih) v hrani, pa tudi večji delež beljakovin. Tudi določena živila rastlinskega izvora, npr. zelje, čebula in stročnice, prispevajo k čezmernemu kopičenju plinov.

Kaj so napenjanje in kolike pri majhnih otrocih?

Bolečine v trebuhu pri hranjenju dojenčkov in majhnih otrok spadajo med najpogostejše težave, s katerimi se soočajo matere in otroški zdravniki.

Redni napadi joka približno pol ure po jedi so lahko znak prebavnih težav, če je bil izključen organski vzrok. Pojavljajo se pretežno v prvih treh mesecih življenja, zato jih imenujejo tudi “trimesečne kolike”. Te težave so za otroka in starše hudo breme. Vendar ne veljajo za bolezen in tudi niso nikakršna razvojna motnja. Pojavijo se lahko tako pri otrocih, ki so hranjeni po steklenički, kot pri dojenih dojenčkih.

Vzrok teh kolik je mlečna prehrana, ki je med prehodom skozi prebavila nagnjena k večurnemu močnemu penjenju. Ujeti zrak ne more uiti in tako povzroča boleče napenjanje.

Uporaba:

– Novorojenčki in po steklenički hranjeni dojenčki: vsaki steklenički dodajte 15 kapljic (0,6 ml) zdravila SAB Simplex. Zdravilo SAB Simplex se brez težav meša z drugimi tekočinami, npr. z mlekom.

Dojenim novorojenčkom dajte zdravilo SAB Simplex z majhno žličko malo pred začetkom vsakega dojenja, in sicer 15 kapljic.

– Otroci, mlajši od 6 let: majhni otroci dobijo 15 kapljic (0,6 ml) med obroki ali po njih. Če je treba, lahko dobijo še dodatnih 15 kapljic pred spanjem.

– Otroci, stari od 6 do 14 let: 20 do 30 kapljic (0,8 do 1,2 ml).

– Odrasli: 30 do 45 kapljic (1,2 do 1,8 ml)

– Stekleničko pred uporabo dobro pretresite!

– Pri kapljanju stekleničko vedno držite navpično navzdol in po njenem dnu rahlo potolcite s prstom.

– Kapljanje upočasnite, če stekleničko nagnete poševno.

Odmerek je treba vzeti na 4 do 6 ur; če je treba, ga lahko povečate.

Zdravilo SAB Simplex uporabljajte med obroki ali po obrokih in, če je treba, tudi pred spanjem.

V naslednjih primerih boste zdravilo lažje uporabili, če boste s 30 ml stekleničke odstranili kapalko:

– Rentgenske preiskave: Za pripravo na rentgensko preiskavo je treba že zvečer pred dnevom preiskave vzeti 3 do 6 čajnih žličk (15 do 30 ml) zdravila SAB Simplex.

– Ultrazvočne preiskave: Za pripravo na preiskavo z ultrazvokom je priporočljivo vzeti 3 čajne žličke (15 ml) zdravila SAB Simplex zvečer pred dnevom preiskave in 3 čajne žličke (15 ml) približno 3 ure pred njenim začetkom.

– Gastroduodenoskopija: Pred gastroduodenoskopijo je treba vzeti ½ do 1 čajno žličko (2,5 do 5 ml) zdravila SAB Simplex. Med posegom vam lahko zdravnik za odstranitev motečih mehurjev pene zdravilo dodatno da skozi instrumentalni kanal endoskopa.

– Zastrupitev s sredstvi za pomivanje: Pri zastrupitvi s sredstvi za pomivanje je odmerek odvisen od stopnje zastrupitve. Najmanjši priporočeni odmerek je 1 čajna žlička (5 ml) zdravila SAB Simplex.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorila:

Ne uporabljajte zdravila SAB Simplex, če ste alergični na simetikon ali katerokoli sestavino tega zdravila.

Posvetujte se z zdravnikom, če se pri uporabi zdravila SAB Simplex:

– pojavijo nove težave v trebuhu,

– imate dalj časa trajajoče trdovratne težave v trebuhu,

– se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

– Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca. Zdravilo je uporabno še 6 mesecev po prvem odprtju stekleničke.

– Shranjevati nedosegljivo otrokom.

– Shranjevati pri sobni temperaturi do 25 °C.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je simetikon. 1 ml (približno 25 kapljic) suspenzije vsebuje 69,2 mg simetikona.

Pomožne snovi: karbomer, citronska kislina monohidrat, hipromeloza (E464), natrijev citrat (E331), natrijev benzoat (E211), natrijev ciklamat, makrogol stearil eter, natrijev saharinat, sorbinska kislina (E200), aroma vanilije, aroma maline in prečiščena voda.

Pakiranje: 30 ml

Dodatne informacije

Pakiranje

30 ml

Oblika

Kapljice

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “SAB Simplex peroralne kapljice, 30 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…