Molusk dermalna raztopina, 3 g

Dodajte še za 41,79  izdelkov za brezplačno dostavo!
Molusk dermalna raztopina, 3 g

19,49 

Molusk dermalna raztopina vsebuje 10% kalijev hidroksid, ki na površini kože povzroči razkrajanje in uničenje beljakovin v tkivu. Raztopina se uporablja za topikalno odstranjevanje molusk pri virusni okužbi Molluscum contagiosum.

Samo še 2 na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 857527 Kategoriji: ,

Opis

Molusk dermalna raztopina vsebuje 10% kalijev hidroksid, ki na površini kože povzroči razkrajanje in uničenje beljakovin v tkivu. Raztopina se uporablja za topikalno odstranjevanje molusk pri virusni okužbi Molluscum contagiosum. Okužbe kože z Molluscum contagiosum, benignim virusom iz družine Poksvirusov se na površini kože pokaže v obliki kupolastih bunkic ali vozličkov. Prizadene predvsem otroke med 2. in 5. letom starostu ter tudi mladostnike in odrasle.

Uporaba:

Izdelek nanesite na kožo 1-krat dnevno oziroma po navodilu zdravnika. Izdelek sme nanašati samo odrasla oseba. Po nanosu je otrokom potrebno preprečiti stik z izdelkom.

1. NANOS: odvrtite pokrov na steklenički in paličko za nanos pomočite v raztopino. S konico čopiča previdno nanesite raztopino na vsako bunkico posebaj. Pri tem preprečite stik z zdravo kožo okoli bunkice, da ne povzročite vnetja zdrave kože.

2. SUŠENJE: po nanosu s čopičem počakajte 1-2 minuti, da se raztopina posuši. Če ste raztopino nanašali na otrokovo kožo, jim v tem času preprečite stik s predeli kože, kamor ste raztopino nanesli.

3. ODSTRANITEV: Ko se nanos posuši, preostanek izdelka odstranite z vodo, pomagate si lahko z vodo namočeno gazo. Ko končate, si z veliko količino vode umijte roke.

Zgoraj opisani postopek ponavljajte dokler na bunkici ne zaznate vnetja (razdraženost, rdečina ali oteklina), ki kaže na zaključen postopek nanašanja. Bunkica bo povsem izginila šele čez nekaj tednov.

Priporočeno redno vsakodnevno nanašanje na kožo, dokler se ne pojavi rdečica, razdraženost ali oteklina ob korenu bunkice, kar se običajno pojavi v obdobju 4-6 tednov. Na tej točki prenehajte nanašati dermalno raztopino na to vneto bunkico. Slednje je znak, da bo okužba Molluscum contagiosum v naslednjih 2-5 tednih izginila.

Če se vnetje ne pojavi, nadaljujte z nanašanjem raztopine na bunkico po navodilih, dokler ne opazite znakov vnetja.

Bunkice, na katere ste nanesli dermalno raztopino, ne smete praskati in se jih dotikati, saj s tem preprečite širitev okužbe.

Opozorila:

Pri uporabi izdelka natančno upoštevajte navodila za uporabo.

Izdelek je jedek in deluje korozivno. Raztopino nanesite samo na prizadet predel kože in ne tudi na zdravo kožo.

Shranjevati na suhem in temnem pri sobni temperaturi do 25 °C.

V primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino prenehajte z uporabo izdelka.

Če nadaljujete z nanašanjem dermalne raztopine na vneto in razdraženo bunkico, lahko na tem mestu nastane ulceracija kože.

Ne nanašajte raztopine na posamezno bunkico več kot 10 zaporednih dni. Če ste pozabili nanesti raztopino, je v naslednjem dnevu ne nanašajte dvakrat. Raztopino nanesite samo enkrat in nadaljujte, dokler se bunkica ne obarva rdeče.

Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelek ni primeren za otroke mlajše od 2 let, razen če vam zdravnik svetuje drugače.

Pazite, da ne pride v stik z očmi. V primeru stika, oči spirajte 15 minut z veliko količino tekočine in poiščite zdravniško pomoč. Če izdelek pride v stik s prsti, ne drgnite oči ali sluznice z njimi. Nemudoma si umijte roke

Ne nanašajte na predele, kjer je koža tanka ali občutljiva, kot so sluznica in predel okoli oči. Raztopina ne sme nikakor priti v stik z očmi.

Ni za uživanje. Ne uporabljajte na predelu obraza.

Ne uporabljajte v primeru okužene Molluscum contagiosum.

Ne uporabljajte na razdraženi ali z okužbo prizadeti koži, ali v primeru, da je na koži opaziti rdečino ali znake vnetja.Ne uporabljajte na koži, na kateri je opaziti kakršnekoli spremembe.

Izdelek ni primeren za osebe s sladkorno boleznijo, saj lahko pride do počasnejšega in nepopolnega zdravljenja prizadetih predelov kože.Če dojite, izdelka ne uporabljajte na predelih, s katerimi pride v stik dojenček.

Nanos raztopine lahko povzroči začasno srbenje, razdraženost ali pekoč občutek. Po izginotju okužbe Molluscum contagiosum se lahko pojavi hiperpigmentacija ali hipopigmentacija. Spremembe v pigmentaciji sčasoma spontano izginejo.

Steklenico zavrzite štiri tedne po odprtju. Izdelka ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja izdelka se posvetujte s farmacevtom.

Sestava:

10 % kalijevega hidroksida.

Pakiranje: 3 g

Dodatne informacije

Pakiranje

3 g

Oblika

Raztopina

Način / Mesto uporabe

Koža, telo, obraz

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Molusk dermalna raztopina, 3 g”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.