Braunol 75 mg/g dermalna raztopina

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Braunol 75 mg/g dermalna raztopina

11,81 

Braunol 75 mg/g dermalna raztopina deluje protimikrobno in se uporablja kot razkužilo. Vsebuje jodirani povidon.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 891731-ParentKategoriji: ,

Opis

Braunol 75 mg/g dermalna raztopina deluje protimikrobno in se uporablja kot razkužilo. Vsebuje jodirani povidon.

Uporaba:

– za enkratno uporabo: razkuževanje nepoškodovane kože in sluznice (pred operacijami, biopsijami, injekcijami, punkcijami, odvzemom krvi in kateterizaciji)

– za večkratno uporabo, časovno omejeno uporabo: antiseptično zdravljenje ran (zmečkanine, razjede nog), opeklin, okužb in superokužb kože. Primerno tudi za higiensko in kirurško razkuževanje rok.

Zdravilo Braunol je treba nerazredčeno nanašati na zdravljen predel, dokler se povsem ne navlaži. Pomembno je, da koža ostane vlažna.

OTROCI: Pri novorojenčkih in otrocih do 6. meseca starosti se zdravilo Braunol lahko uporabi le po zdravnikovem nasvetu in v izredno omejenih količinah. Po uporabi zdravila je treba takoj opraviti preiskave delovanja ščitnice. Paziti je treba, da ga otroci po naključju ne zaužijejo.

STAREJŠI BOLNIKI: Pri starejših bolnikih obstaja večja možnost nastanka posledičnega, z jodom izzvanega povečanega delovanja ščitnice. Ti bolniki se morajo zato pred uporabo zdravila Braunol posvetovati z zdravnikom. Pri starejših bolnikih z golšo in bolnikih, ki so nagnjeni k motnjam v delovanju ščitnice, se lahko zdravilo Braunol uporablja dalj časa in na večjih površinah le, če tako predpiše zdravnik. Če je potrebno, mora zdravnik nadzorovati delovanje ščitnice.

Opozorila:

Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Shranjujte na suhem pri sobni temperaturi.

Zdravila Braunol ne smete uporabljati, če ste alergični oziroma preobčutljivi na jodirani povidon ali katerokoli drugo sestavino zdravila Braunol. Zdravilo je prepovedano uporabljati v primeru hipertiroidizma ali drugih bolezni ščitnice, pri redkih kožnih boleznih (herpetiformni dermatitis) ter pred in med zdravljenjem z radioaktivnim jodom (do konca zdravljenja).

Posebna pozornost in posvet z zdravnikom, če se sočasno zdravite z litijem ali če imate golšo ali ste imeli katero drugo bolezen ščitnice.

Jod lahko zaradi oksidacijskega delovanja vpliva na nekatere diagnostične preiskave in povzroči lažno pozitivne rezultate (določanje hemoglobina ali glukoze v blatu, urinu).

Jodirani povidon lahko zmanjša privzem joda v ščitnico, kar lahko vpliva na preiskave ščitnice in posledično onemogoči medicinske postopke z radioaktivnim jodom. Scintigrafijo vam lahko ponovno opravijo šele 1-2 tedna po uporabi jodiranega povidona.

Zdravilo Braunol se lahko med nosečnostjo in dojenjem uporabi le, če je to res potrebno, v izredno majhnih količinah. Po uporabi zdravila je priporočljivo spremljanje delavnja ščitnice pri otroku. Med dojenjem je treba paziti, da otrok ob stiku z deli materinega telesa, na katere je bilo naneseno zdravilo Braunol, po naklučju ne zaužije zdravila.

Zdravila Braunol se ne sme uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na nalepki.

Sestava:

Jodiran povidon, natrijev dihidrogenfosfat dihidrat, natrijev jodat, makrogol lavrileter, natrijev hidroksid, prečiščena voda.

Pakiranje: 1000 ml

Dodatne informacije

Oblika

Raztopina

Način / Mesto uporabe

Koža, telo

Količina

1000 ml

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Braunol 75 mg/g dermalna raztopina”