Waya Lax peroralna raztopina v vrečicah, 10 x 20 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Waya Lax peroralna raztopina v vrečicah, 10 x 20 ml

6,90 

Waya Lax peroralna raztopina v vrečicah  za direktno uživanje je medicinski pripomoček za lajšanje težav zaradi zaprtja. Waya Lax spodbuja peristaltiko in pomaga pri ustreznem praznjenju črevesja, s čimer preprečuje zaprtje in zagozdenje blata.

Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

  Na zalogi

  Proizvajalec:
  Vsi izdelki
  Šifra: 701794Kategoriji: ,

  Opis

  Waya Lax peroralna raztopina v vrečicah  za direktno uživanje je medicinski pripomoček za lajšanje težav zaradi zaprtja. Waya Lax spodbuja peristaltiko in pomaga pri ustreznem praznjenju črevesja, s čimer preprečuje zaprtje in zagozdenje blata.

  Peroralna raztopina v vrečicah je namenjena direktnemu uživanju in ima okus po citrusih. Vsebuje makrogol, ki je inerten vodotopni polimer z visoko molekulsko maso. sposoben je tvoriti vezi z vodo in jo zadrževati v blatu. Spodbuja rehidracijo, mehča blato in olajša izločanje blata. Pospešuje prehod skozi črevesje in spodbuja peristaltiko. V prebavilih se ne absorbira ali presnavlja. Ob zaužitju s predpisano količino tekočine ne povzroča elektrolitskega neravnovesja.

  Uporaba

  Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 1 do 4 vrečke na dan.

  Odmerek povečajte ali zmanjšajte tako, da dosežete redno izločanje mehkega blata – odziv pri uporabi izdelka je individualen. Maksimalni odmerek običajno ne preseže 4 vrečk na dan.

  Vsebino vrečke, zaužite tako, kot je. Takoj po zaužitju morate spiti 125 ml vode za vsako uporabljeno vrečko.  Če jemljete najmanjši odmerek (1 vrečka na dan), priporočamo, da izdelke zaužijete zjutraj. Za večje odmerke razdelite vnos med jutro in večerom. Deluje v 24 – 72 urah.

  Kontraindikacije

  Waya Lax ne uporabljajte v primeru:

  • znane preobčutljivosti na eno ali več sestavin,
  • paralitičnega ileusa (zmanjšana ali odsotna črevesna peristaltika),
  • predrtja črevesja, zapore ali stenoze (zožitev črevesja),
  • hude vnetne bolezni črevesja (ulcerozni kolitis, Chronova bolezen, toksični megakolon).

  Opozorila

  Priporočamo, da se pred uporabo izdelka pri otrocih posvetujete z zdravnikom. Otroci morajo pripravek uporabljati pod neposrednim nadzorom odrasle osebe. Med nosečnostjo in dojenjem se  pred uporabo izdelka posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti. Izdelka ne uporabljajte, če so embalaža ali vrečice odprte ali poškodovane. Izdelek lahko skrajša čas prehoda skozi prebavila in s tem zmanjša absorbcijo zaužitih zdravil. Zato je priporočljivo, da se pri sočasnem jemanju izdelka in zdravil posvetujete z zdravnikom. V vsakem primeru pa zdravila vzemite najmanj z dvournim razmakom. Izdelek lahko povzroči medsebojni učinek, če ga uporabljate z zgoščevalci hrane na osnovi škroba. Sestavina makrogol izniči učinek zgoščevanja škroba in lahko utekočini pripravke, ki morajo sicer ostati gosti za ljudi z motnjami požiranja (disfagija). Če opazite neželene učinke, prenehajte z uporabo izdelka in se posvetujte z zdravnikom.

  Shranjevanje

  Shranjujte izven dosega otrok. Shranjujte na suhem in hladnem mestu, zaščiteno pred svetlobo in viri toplote.

  Sestavine

  Prečiščena voda, makrogol 4000, citronska kislina, aroma citrusov, kalijev sorvat, natrijev benzoat, sukraloza.

  Pakiranje: 10 vrečk po 20 ml

  Dodatne informacije

  Način / Mesto uporabe

  Ustna votlina

  Oblika

  Raztopina

  Pakiranje

  10 vrečk po 20 ml

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “Waya Lax peroralna raztopina v vrečicah, 10 x 20 ml”

  Morda vam bo prav tako všeč…