Salvit Acidorelief žvečljive tablete, 24 tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Salvit Acidorelief žvečljive tablete, 24 tablet

8,68 

Tablete za žvečenje. Medicinski pripomoček. Uporabljajo se za preprečevanje in zdravljenje gastroezofagealnega refluksa, želodčne hiperacidnosti in zaščito sluznice želodca in požiralnika.

  Proizvajalec:
  Vsi izdelki
  Šifra: 710599Kategoriji: ,

  Opis

  Tablete za žvečenje. Medicinski pripomoček. Uporabljajo se za preprečevanje in zdravljenje gastroezofagealnega refluksa, želodčne hiperacidnosti in zaščito sluznice želodca in požiralnika.

  Mehanizem delovanja

  Alginat je polisaharid izoliran iz določenih alg. Ko prispejo alginatna vlakna do želodca, zelo hitro povzročijo nastanek viskoznega in lahkega gela, ki pokrije in ščiti želodčno sluznico. Viskozni gel alginata otežuje premikanje želodčne vsebine nazaj v požiralnik in tako znatno zmanjša število refluksnih epizod. Povezava karbonata in bikarbonata nevtralizira želodčno kislino. Dodatno se v reakciji tvorijo mehurčki ogljikovega dioksida, ki se ujamejo v alginatni gel, pri čemer pride do pretvorbe v peno, ki plava na površini želodčnih sokov.

  Ko pride do refluksa, vstopa v požiralnik pena, katere pretežna sestava je alginat, ki fizično ščiti sluznico pred poškodbami zaradi stika s kislinami in prebavnimi encimi. Pena se zadržuje v želodcu dovolj časa, da se konča proces
  želodčne prebave in bolus preide v črevesje. Semena tamarinda zaradi svojih mukoadhezivnih lastnosti ugodno vplivajo na zaščito želodca.

  Uporaba:

  Odrasle osebe in mladostniki (12 – 18 let)
  Priporočen odmerek je 2 tableti, ki jih je potrebno vzeti po obroku in pred spanjem, vsaj 2 tedna ali dokler simptomi ne izzvenijo. Če se v primeru hiperacidnosti simptomi ne izboljšajo, lahko odmerek podvojite. V kolikor se
  simptomi ne izboljšajo 1 mesec po jemanju izdelka, se posvetujte z zdravnikom.

  Otroci (6 – 12 let): Prepolovite odmerek

  Sestava:

  Vsaka tableta vsebuje: natrijev alginat, kalcijev karbonat, kalijev bikarbonat, ekstrakt semen Tamarindus indica.
  Pomožne snovi: manitol, mikrokristalna celuloza, maltodekstrin, magnezijev stearat, arome janeža in mleka, silicijev dioksid, sukraloza.

  Pakiranje: 24 tablet

  Dodatne informacije

  Način / Mesto uporabe

  Ustna votlina

  Oblika

  Tableta

  Pakiranje

  24 tablet

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “Salvit Acidorelief žvečljive tablete, 24 tablet”

  Morda vam bo prav tako všeč…