NAN L.F. brez laktoze, 400 g

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
NAN L.F. brez laktoze, 400 g

16,40 

NAN LF brez laktoze je posebna mlečna formula brez laktoze, ki je namenjen dietetskemu uravnavanju laktozne intolerance in driske pri dojenčkih od rojstva dalje. Primerna za dojenčke in majhne otroke s simptomi laktozne intolerance ali po akutni driski, po kateri je prišlo do sekundarne laktozne intolerance.

  Proizvajalec:
  Vsi izdelki
  Šifra: 514220Kategorije: , ,

  Opis

  NAN LF brez laktoze je posebna mlečna formula brez laktoze, ki je namenjena dietetskemu uravnavanju laktozne intolerance in driske pri dojenčkih od rojstva dalje. Primerna za dojenčke in majhne otroke s simptomi laktozne intolerance ali po akutni driski, po kateri je prišlo do sekundarne laktozne intolerance. Namesto laktoze je dodan glukozni sirup, ki vsebuje polimere glukoze.

  Uporaba:

  1. Pred pripravo obroka si skrbno umijte roke. Očistite površine, na katerih boste pripravljali obrok. Operite stekleničko in pokrovček z dudo, dokler ne odstranite vseh ostankov mleka. Nato skrbno prekuhavajte ves pribor 5 minut, posodo s priborom pustite pokrito do uporabe. Prekuhajte tudi pitno vodo (5 min) in jo nato shladite na približno 40 °C.

  2. Vlijte predpisano količino ohlajene vode v prekuhano stekleničko.

  3. Dodajte točno določeno število meric praška glede na starost otroka (glejte preglednico hranjenja v navodilih izdelka). Za odmerjanje praška uporabljajte izključno priloženo merico.

  4. Stresajte stekleničko, dokler se prašek popolnoma ne raztopi.

  5. Po uporabi posodo s praškom dobro zaprite.

  Pri pripravi mlečne formule uporabljajte izključno priloženo merico. Prašek poravnajte z vrhom merice brez potiskanja.

  Priporočene dnevne količine je potrebno razporediti med število želenih obrokov tekom dneva.

  Pred dodatkom praška je potrebno prekuhano vodo ohladiti do telesne temperature, da se v njem ohrani število živih bakterij.

  Živilo je primeren kot edini vir hrane do 6. meseca starosti.

  Opozorila:

  Formule NAN brez laktoze ne smete dajati dojenčkom z galaktozemijo ali malabsorbcijo glukoze/galaktoze (izdelek vsebuje sledove rezidualne laktoze, kar je po mnenju nekaterih strokovnjakov že previsoka vrednost za take primere). Prav tako se formule NAN brez laktoze ne sme uporabljati v primeru alergije na beljakovine kravjega mleka.

  Prisotne alergene snovi: mleko, sirotka, sojin lecitin.

  Priporočene količine ne smete preseči. Uporaba večje ali manjše količine praška od priporočene lahko vodi v dehidracijo ali neustrezno prehranjenost otroka.

  V primeru akutne driske je pomembno, da se otroku zagotovi zadosten vnos vode in elektrolitov. Povečana izguba vode in elektrolitov brez ukrepanja lahko vodi do življenjsko ogrožujoče dehidracije, zato se v tem primeru posvetujte z zdravnikom, ki bo odločil za otroka potreben vnos vode in energije.

  Pri dojenčkih starih nad 6 mesecev se priporoča postopno uvajanje žitaric in zelenjave, sadja, mesa in rib. Ker se potrebe pri posameznem dojenčku razlikujejo, se o tem posvetujte z zdravnikom. Ob uvajanju druge hrane poleg mlečne formule, je potrebno paziti, da je izbor živil v skladu s predpisano dietno prehrano (brez laktoze).

  Vedno pripravite samo eno stekleničko naenkrat. Nato otroka takoj nahranite.

  Morebitni preostanek obroka zavrzite, ne hranite ga za kasnejšo uporabo.

  Med hranjenjem dojenčka držite in ga pri hranjenju pozorno spremljajte. Če otroka pustite brez nadzora, lahko pride do zadušitve. Če se obroka ne pripravi v skladu z navodili, lahko to predstavlja tveganje za zdravje otroka.

  Zaradi nevarnosti opeklin za segrevanje obroka ne smete uporabljati mikrovalovne pečice.

  Nepravilno shranjevanje, rokovanje, priprava in hranjenje lahko vodijo do neželenih učinkov na zdravje dojenčka.

  Živilo ni namenjeno parenteralni uporabi.

  Materino mleko je najboljša hrana za dojenčke.

  Izdelek vsebuje delno razgrajene beljakovine sirotke iz kravjega mleka.

  Odprt izdelek je uporaben 3 tedne.

  Shranjevati na suhem in hladnem mestu. Ne shranjujte v hladilniku ali zamrzovalniku.

  Sestava:

  glukozni sirup, rastlinska olja (oleinat palminega olja, olje oljne ogrščice, kokosovo olje, sončnično olje), beljakovine sirotke, mlečna beljakovina, minerali (kalcijev citrat, kalijev klorid, magnezijev klorid, kalijev hidroksid, natrijev fosfat, kalcijev fosfat, kalijev fosfat, natrijev hidroksid, železov sulfat, cinkov sulfat, bakrov sulfat, manganov sulfat, kalijev jodid, kalcijev hidroksid, natrijev selenat), sojin lecitin, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, vitamini (vitamin C (natrijev L-askorbat), niacin (nikotinamid), pantotenska kislina (kalcijev-D-pantotenat), vitamin E (D,L-alfa-tokoferilacetat), vitamin B1 (tiamin mononitrat), vitamin A (retinil acetat), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B9 (folna kislina), vitamin K (filokinon), biotin (D-biotin), vitamin D3 (holekalciferol), vitamin B12 (cianokobalamin)), olje iz Cryptheconidium chonii (vir DHA), olje iz glive Mortierella alpina (vir ARA), holin bitartrat, kultura Lactobacillus Reuteri*, inozitol, nukleotidi (cistidin-, uridin-, adenozin- gvanozin 5-monofosfat), tavrin, L-karnitin. Količina Lactobacillus Reuteri: min 1×106 cfu/g. *DSM po licenci BioGaia AB.

  Pakiranje: 400 g

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  400 g

  Oblika

  Mleko, prašek

  Način / Mesto uporabe

  Ustna votlina

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “NAN L.F. brez laktoze, 400 g”

  Morda vam bo prav tako všeč…