My Little Doc šampon za odstranjevanje uši in gnid, 150 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
My Little Doc šampon za odstranjevanje uši in gnid, 150 ml

14,69 

My Little Doc šampon za odstranjevanje uši in gnid odstranjuje in preprečuje uši in gnide. 15 min – učinkovito trojno delovanje zaradi. Negovani in mehki lasje. Prijeten vonj. Klinično potrjena učinkovitost.

  Opis

  My Little Doc šampon za odstranjevanje uši in gnid odstranjuje in preprečuje uši in gnide. 15 min – učinkovito trojno delovanje zaradi. Negovani in mehki lasje. Prijeten vonj. Klinično potrjena učinkovitost.

  Naglavne uši

  Uši so majhne žuželke, brez kril, rumene ali rumenorjave, živijo izključno v laseh in se hranijo s krvjo. Premikajo se s tremi pari nog, ki jim omogočajo, da se oprimejo las. Odrasla uš doseže velikost 3-4 mm v dolžino.
  Samica živi od dva do tri mesece in izleže od 200 do 300 jajčec, znanih tudi kot gnide, ki so majhne in ovalne. Na lase se močno oprimejo z močnim lepilom, ki ga med izleganjem jajčec proizvede samica.
  Jajca dozorijo po sedmih dneh, žuželka pa v 10 dneh. Ko sesajo kri, uši vbrizgajo slino v lasišče in povzročijo preobčutljivostjo reakcijo, ki jo spremlja močno srbenje in draženje. Okužba z ušmi se lahko pojavi na neposreden način, na primer od glave do glave, ali posredno z izmenjavo pokrival, čelad ali glavnikov in posteljnine. Uši stran od lasišča ne preživijo več kot 2 ali 3 dni. Okužbo z ušmi potrdimo s skrbnim pregledom las, iskanjem uši ali
  jajčec, ki jih je lažje odkriti. Pregledovanje je še posebej pomembno, če se otrok praska po lasišču, ker ga srbi, ali kadar se v vrtcih in šolah pojavijo izbruhi naglavnih uši.

  Tri ravni učinkovitega delovanja šampona:

  • odstranjevanje uši in gnid s skupnim delovanjem treh učinkovin;
  • odstranjevanje in uničenje gnid zaradi izvlečka kvasije;
  • ustvarjanje neugodnega okolja za uši in jajčeca zaradi olja, ki deluje kot repelent.

  Uporaba:

  Dobro pretresite tubo.
  Nanesite šampon na suhe lase in lasišče.
  Po 15 min izperite z vodo.

  Aktivne sestavine:

  • Olje andirobe, pridobljeno s hladnim stiskanjem brez uporabe topila, iz semen Carapa guaianensis, rastline iz amazonskega pragozda. To olje ima lastnost, da odganja žuželke, zlasti hematofage (ki se hranijo s krvjo).
  • Kvasija (Quassia Amara) je zaviralec tvorbe hitina, ki omogoča, da se gnide močno oprimejo dlačic. Ena izmed učinkovin kvasije napade hitinski zunanji skelet gnid. Tako se jajčeca enostavno ločijo od las, povzroči pa tudi razgrajevanje in raztapljanje zunanje lupine gnid in uši, kar onemogoča njihov nadaljnji razvoj. Delovanje te sestavine nato nadaljuje olje andirobe, ki deluje kot učinkovit  insekticid in uničuje tako žive oblike kot tudi jajčeca uši.
  • Nimovo olje (Melia azadirachta) deluje kot naravni insekticid. Biološko delovanje sestavin v olju, pridobljenem iz nima (indijske melije), je večstransko: odganjanje insektov, da ne odlagajo jajčec, povzročanje neplod.

  Pakiranje: My Little Doc šampon za odstranjevanje uši in gnid, 150 ml

  Dodatne informacije

  Način / Mesto uporabe

  Lasje in lasišče

  Oblika

  Šampon

  Pakiranje

  150 ml

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “My Little Doc šampon za odstranjevanje uši in gnid, 150 ml”

  Morda vam bo prav tako všeč…