Doppelherz System Augen Plus kapsule za moč vida, 60 kapsul

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Doppelherz System Augen Plus kapsule za moč vida, 60 kapsul

31,02 

Vsebuje vitamin A in DHK imata vlogo pri ohranjanju vida. Cink, selen ter vitamina C+E za zaščito celic, večkrat nenasičene omega-3 in omega-6 kisline.

Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

  Na zalogi

  Opis

  Za zdravje oči so pomembni različni faktorji. Pomembna je tudi dobra oskrba s hranili. Telo vitaminov in elementov sledovih ne proizvaja samo, zato jih moramo redno vnašati s hrano.

  Za dobro funkcijo vida je pomembno tudi normalno tvorjenje solznega filma. Roženica očesa se hrani preko solznega filma, ki je transportni medij za hranila, ki jih roženica potrebuje. Za normalno tvorjenje solznega filma je pomembno zmanjšanje vplivov okolja (npr. suh zrak v prostorih, dolgotrajno gledanje televizije, delo z računalnikom).

  Doppelherz system AUGEN PLUS MOČ VIDA + ZAŠČITA + FORMULA ZA SOLZNI FILM vsebuje izbrane sestavine v dveh kapsulah.

  Kapsula1:

  vitamin A ima vlogo pri ohranjanju vida. Vitamin A lahko v roženico prehaja le preko solznega filma. Vitamin A prispeva k ohranjanju zdravih sluznic, tudi veznice očesa.

  Element cink ima vlogo pri ohranjanju vida ter pri presnovi vitamina A.

  Omega-3 maščobna kislina DHK se nahaja v fotoreceptorskih celicah na mrežnici in ima vlogo pri ohranjanju vida. Ta koristni učinek se pokaže pri dnevnem vnosu 250 mg DHK.

  Za razgradnjo prostih radikalov ima telo lastno zaščito pred oksidacijo. Ker prosti radikali nastajajo pod vplivom sončne svetlobe, je ta zaščita celic posebej pomembna.

  Elementa v sledovih cink in selen ter vitamina C+E imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C je sestavina solznega filma.

  Kapsula 1 poleg tega vsebuje rastlinski sestavini lutein in zeaksantin. Ta dva karotenoida se nahajata predvsem v živilih rastlinskega izvora (npr. v zeleni zelenjavi). Tako imenovana rumena pega na mrežnici vsebuje zelo visoko koncentracijo luteina in zeaksantina in leži na sredini mrežnice.

  Kapsula 2:

  Kapsula 2 vsebuje lipidno kombinacijo iz večkrat nenasičenih omega-3 maščobnih kislin iz olja morskih rib z omega-6 maščobnimi kislinami, gama-linolensko kislino in oljem borage, kot tudi vodotopni vitamin B2 in v maščobah topni vitamin D.

  Vitamin D ima vlogo pri delitvi celic. Vitamin B2 ima vlogo pri ohranjanju vida ter enako kot vitamin A prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.

  Kapsula 1: 15 mg luteina, 1 mg zeaksantina, 0,4 mg vitamina A, 2,0 mg vitamina B6, 1,0 µg vitamina B12, 10 mg cinka, 40 µg selena, 60 mg vitamina C, 4 mg vitamina E, 640 mg ribjega olja s 140 mg DHA.

  Kapsula 2: 725 mg ribjega olja z 160 mg DHA, 68 mg olja borage s 15 mg gama-linolenske kisline, 5 µg vitamina D, 2 mg vitamina B2, 13,6 mg vitamina E

  Uporaba:

  Dnevni odmerek je sestavljen iz dveh različnih kapsul. Zaužijte po eno kapsulo 1 in eno kapsulo 2 dnevno, ob obroku (npr. zajtrku ali kosilu), z zadostno količino tekočine, neprežvečeno.

  Za zadostno preskrbo s hranili priporočamo dolgoročnejše jemanje teh kapsul.

  Vsebnost:

  Sestavine

  V dnevnem odmerku – 2 kapsuli

  % RDA/PDV

  vitamin A

  400 µg RE

  50 %

  vitamin B 2

  2 mg

  143 %

  vitamin B 6

  2 mg

  143 %

  vitamin B 12

  1 µg

  40 %

  vitamin C

  60 mg

  75 %

  vitamin D

  5 µg

  100 %

  vitamin E

  17,6 mg (α-TE)

  147 %

  selen

  40 µg

  73 %

  cink

  10 mg

  100 %

  lutein

  15 mg

  **

  zeaksantin

  1 mg

  **

  Ribje olje z vsebujočimiOmega-3 maščobnimi kislinami skupaj

  od tega

  eikozapentaenojska kislina (EPK)

  dokozaenojska kislina (DHK)

  1365 mg

  820 mg

  450 mg

  300 mg

  **

  Boragovo olje z vsebujočoGama-linolensko kislino

  68 mg

  15 mg

  **

  * Referenčne vrednosti hranil po EU direktivi 1169/2011

  ** Ni referenčnih vrednosti hranil

  Opozorila:

  Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, ki je pomembna za zdrav način življenja. Hranite zunaj dosega otrok! Ni primerno za otroke mlajše od 10 let.

  Hranite pri sobni temperaturi, na suhem mestu, zaščiteno pred svetlobo.

  Serijska številka in uporabno najmanj do konca meseca označenega na dnu embalaže.

  Sestava:

  – Kapsula 1: Ribje olje 49,9%, želatina, sredstvi za ohranjanje vlage: glicerol in sorbitol, koncentrat iz ognjica vsebujoc lutein in zeaksantin 6,5 %, emulgatorji: mono in di gliceridi mašcobnih kislin in sojin lecitin, rastlinska olja (osatovo, soncnicno), L-askorbinska kislina, cinkov oksid, škrob, D-alfa-tokoferilacetat, piridoksinhidroklorid, barvila: železovi oksidi in hidroksidi, retinilpalmitat,natrijev selenit, cianokobalamin.

  – Kapsula 2: Ribje olje 57%, želatina, sredstvi za ohranjanje vlage: glicerol in sorbitol, emulgatorji: mono in di gliceridi mašcobnih kislin in sojin lecitin, olje borage 5,4 %, D-alfatokoferol, riboflavin, holekalciferol, barvili riboflavin in titanov dioksid.

  Pakiranje: 60 kapsul

  Dodatne informacije

  Pakiranje

  60 kapsul

  Oblika

  Kapsula

  Način / Mesto uporabe

  Ustna votlina

  Mnenja

  Zaenkrat še ni mnenj.

  Bodi prvi ocenjevalec “Doppelherz System Augen Plus kapsule za moč vida, 60 kapsul”

  Morda vam bo prav tako všeč…