Calcium Calvive 500 mg šumeče tablete, 20 šumečih tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Calcium Calvive 500 mg šumeče tablete, 20 šumečih tablet

11,25 

Zdravilo Calcium Calvive se uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija, skupaj z drugimi zdravili pa se lahko uporablja za preprečevanje in zdravljenje bolezni, ki se imenuje osteoporoza (krhkost kosti).

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

🎁𝗗𝗔𝗥𝗜𝗟𝗢!🎁Ob vsakem nakupu prejmete vzorček Curasept Afterapid gel.
Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 022276Kategoriji: ,

Opis

Zdravilo Calcium Calvive je bogat vir kalcija, ki je pomemben mineral, nujen za tvorbo in vzdrževanje kosti.

Zdravilo Calcium Calvive se uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija, skupaj z drugimi zdravili pa se lahko uporablja za preprečevanje in zdravljenje bolezni, ki se imenuje osteoporoza (krhkost kosti). Skupaj z vitaminom D3 se Calcium Calvive uporablja tudi pri zdravljenju rahitisa (mehke kosti v obdobju rasti pri otrocih) in osteomalacije (mehke kosti pri odraslih).

Kalcij iz črevesja prehaja v kri, s katero se porazdeljuje po telesu. Ima pomembno vlogo pri mnogih telesnih funkcijah. Nujen je za delovanje živcev, mišic in srca ter za strjevanje krvi. Poleg tega ima pomembno vlogo pri delovanju mnogih hormonov. Da lahko kalcij opravlja vse svoje naloge, mora biti na voljo v ustreznih tkivih v primernih koncentracijah.

Uporaba:

Otroci lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat ali dvakrat dnevno (ustreza 500 – 1000 mg kalcija).

Odrasli lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat, dvakrat ali trikrat dnevno (ustreza 500 – 1500 mg kalcija).

Šumečo tableto zdravila Calcium Calvive raztopite v kozarcu vode (približno 200 ml) in takoj popijte. Tablete ne pogoltnite cele niti je ne žvečite. Zdravilo Calcium Calvive lahko jemljete s hrano ali brez nje.

Zdravilo Calcium Calvive lahko v ustreznih dnevnih odmerkih jemljete tako dolgo, kot vam je to svetoval zdravnik. Ker se zdravilo Calcium Calvive uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija in če ga jemljemo skupaj z ostalimi zdravili za preprečevanje in zdravljenje bolezni, imenovane osteoporoza (krhkost kosti), je verjetno, da bo zdravljenje dolgoročno.

Opozorila:

Ne jemljite zdravila Calcium Calvive:

– če ste alergični na kalcij in katerokoli sestavino zdravila;

– če imate povečano koncentracijo kalcija v krvi (hiperkalciemija);

– če v preveliki meri izločate kalcij s sečem (hiperkalciurija);

– če imate težave z ledvicami, vključno z ledvičnimi kamni (nefrolitiaza) in odlaganjem kalcija v ledvičnem tkivu (nefrokalcinoza).

– Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!

– Shranjujte v originalni ovojnini. Vsebnik shranjujte tesno zaprt.

Sestava:

Zdravilni učinkovini sta kalcijev laktat glukonat in kalcijev karbonat. Ena šumeča tableta zdravila Calcium Calvive vsebuje 1132 mg kalcijevega laktata glukonata in 875

mg kalcijevega karbonata (kar ustreza 500 mg kalcija).

Pomožne snovi so brezvodna citronska kislina, prašek z aromo pomaranče (vsebuje: eterična olja pomaranče, maltodekstrin, arabski gumi, sorbitol (E 420), dekstrozo), aspartam (E951), makrogol 6000 in natrijev hidrogenkarbonat.

Pakiranje: 20 šumečih tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

20 šumečih tablet

Oblika

Šumeča tableta

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Calcium Calvive 500 mg šumeče tablete, 20 šumečih tablet”