Tifol filmsko obložene tablete, 30 tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Tifol filmsko obložene tablete, 30 tablet

8,22 

Tablete Tifol preprečijo pomanjkanje folne kisline. Namenjene so ženskam, ki načrtujejo zanositev, in nosečnicam.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ni na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 003417 Kategoriji: ,

Opis

Zdravilo Tifol vsebuje folno kislino, ki spada med vitamine skupine B. Naše telo folne kisline ne more izdelati samo, zato jo mora dobiti s hrano. Folna kislina je nujno potrebna za izdelavo in presnovo neobhodnih snovi v telesu, kot so npr. nukleinske kisline in aminokisline. Pomembna je tudi za tvorbo in obnovo krvnih telesc ter njihovo pravilno delovanje; pomanjkanje lahko povzroči vrsto slabokrvnosti (megaloblastno anemijo). V nosečnosti se potreba po folni kislini poveča zaradi nastanka in razvoja zarodka ter hitre rasti ploda. Z

običajno prehrano povečanih potreb ne zadovoljite, zato morate folno kislino dodajati. Pomanjkanje folne kisline v zgodnji nosečnosti lahko povzroči napake pri zapiranju nevralne cevi. Iz nevralne cevi se v prvih tednih po oploditvi razvije otrokovo živčevje. Nevralna cev se zapira med 24. in 27. dnem nosečnosti, zato je smiselno preventivno jemanje folne kisline pred zanositvijo, najkasneje pa od zanositve do konca 3. meseca nosečnosti. Dokazano je, da folna kislina zmanjša tveganje za nastanek razvojnih nepravilnosti možganov in hrbtenjače zarodka. Pomembno je, da dobite dovolj folne kisline na začetku nosečnosti.

Zdravilo Tifol je namenjeno:

– za preprečevanje pomanjkanja folne kisline pri ženskah, ki načrtujejo zanositev, in nosečnicah,

– z namenom preprečevanja napak pri zapiranju nevralne cevi novorojenčka.

Uporaba:

– Priporočeni odmerek za ženske, ki načrtujete zanositev, je 1 tableta na dan po obroku. Tablete začnite jemati 3 mesece pred načrtovano zanositvijo in jih jemljite vsaj do konca 3. meseca nosečnosti.

– Priporočeni odmerek za ženske, ki ste jemale tablete za preprečevanje zanositve in načrtujete zanositev, je 1 do 2 tableti na dan po obroku. Tablete začnite jemati 3 mesece pred načrtovano zanositvijo in jih jemljite vsaj do konca 3. meseca nosečnosti.

– Priporočeni odmerek za nosečnice je 1 tableta na dan po obroku. Tablete začnite jemati čim prej po zanositvi in jih jemljite vsaj do konca 3. meseca nosečnosti.

Zaradi slabe absorpcije folne kisline nosečnice s hrano ne dobite dovolj folne kisline. Zato priporočamo, da zdravilo Tifol jemljete vso nosečnost, razen če že jemljete multivitaminske dodatke, ki v dnevnem odmerku vsebujejo 0,4 mg folne kisline. Zdravilo Tifol vzemite s kozarcem vode.

Opozorila:

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25°C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred svetlobo in vlago. Zdravilo Tifol je namenjeno nosečnicam. Folna kislina ne povzroča okvar ploda. Med dojenjem folna kislina prehaja v mleko in zadošča dojenčkovim dnevnim potrebam po tem vitaminu.

Sestava:

Učinkovina je folna kislina. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 0,4 mg folne kisline.

Druge sestavine zdravila so uprašena celuloza (E460), laktoza monohidrat, koruzni škrob, mikrokristalna celuloza (E460), brezvodni koloidni silicijev dioksid in magnezijev stearat

(E470b) v jedru tablete ter hipromeloza (E464), smukec (E553b), kinolinsko rumeno (E104), propilenglikol (E1520) in titanov dioksid (E171) v filmski oblogi. Zdravilo Tifol vsebuje laktozo in kinolinsko rumeno (E104).

Pakiranje: 30 tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

30 tablet

Oblika

Tableta

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Morda vam bo prav tako všeč…