Strepfen oralno pršilo 8,75 mg/odmerek, 15 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Strepfen oralno pršilo 8,75 mg/odmerek, 15 ml

8,89 

Zdravilo Strepfen v obliki pršila se uporablja za kratkotrajno lajšanje simptomov akutnega žrela pri odraslih (starejši od 18 let).

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 148821 Kategoriji: , Oznake: , , , ,

Opis

Zdravilo Strepfen v obliki pršila se uporablja za kratkotrajno lajšanje simptomov akutnega žrela pri odraslih (starejši od 18 let).

En odmerek predstavljajo 3 potiski, ki se po potrebi aplicirajo na zadnji del žrela vsakih 3-6 ur. Največji dnevni odmerek je pet odmerkov v 24 urah. Dokazana je bila bioekvivalenca zdravila Strepfen v obliki pršila s pastilami, ki vsebujejo 8,75 mg flurbiprofena. Deluje že v petih minutah, učinek pa traja do 6 ur. Strepfen v obliki pršila ima okus češnje in mete. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Prednosti:

  • Zmanjša bolečino, vnetje in oteklino v žrelu.
  • Deluje analgetično in protivnetno.
  • Deluje lokalno v žrelu in prehaja v globje plasti tkiva (odpornost na spiranje).
  • Merljiv pomirjajoč in zaščitni učinek se pojavi v 5 minutah.
  • Učinkuje do 6 ur.

Uporaba:

Odrasli, starejši od 18 let: Kadar je potrebno, en odmerek (3 razprški) na vsakih 3 do 6 ur, ki se aplicirajo na zadnji del žrela. Največji dnevni odmerek je 5 odmerkov v 24 urah. Zdravilo je priporočljivo uporabljati največ tri dni. Otroci: Pri otrocih, mlajših od 12 let, uporaba tega zdravila ni indicirana. Pastile je med sesanje treba premikati po ustih, da se prepreči lokalno draženje v ustih.

Opozorila:

Tega zdravila ne smete uporabljati pri otrocih, mlajših od 18 let, če imate preobčutljivost na zdravilno učinkovino ali katerokoli pomožno snov in če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti. Pastile so namenjene le za kratkotrajno uporabo. Uporabite najmanjše število pastil, ki zadošča za ublažitev simptomov, zdravljenje naj traja najkrajši možen čas. V primeru draženja ustne sluznice morate zdravljenje s flurbiprofenom prekiniti. Zdravila Strepfen 8,75 mg pastile ne smete uporabljati dlje kot 3 dni, razen če vam zdravnik ne svetuje drugače. Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo, se poslabšajo ali se pojavijo novi simptomi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

– Shranjevati pri sobni temperaturi do 25 °C, v originalni ovojnini.

Sestava:

Ena razpršek vsebuje 8,75 mg flurbiprofena. Pomožne snovi: betadeks, natrijev hidrogenfosfat dodekahidrat, citronska kislina monohidrat, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), natrijev hidroksid, aroma mete, aroma češnje, N,2,3-trimetil-2-izopropilbutanamid, natrijev saharinat (E954), hidroksipropilbetadeks, prečiščena voda.

Pakiranje: 16 pastil

Dodatne informacije

Pakiranje

15 ml

Oblika

Pršilo

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Strepfen oralno pršilo 8,75 mg/odmerek, 15 ml”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…