Sinupret Exera obložene tablete, 20 obloženih tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Sinupret Exera obložene tablete, 20 obloženih tablet

11,37 

Sinupret Exera tablete so namenjene uporabi pri nahodu (rinitis), zamašenem nosu in vnetih sinusih (sinuzitis oz. rinosinuzitis) oziroma za preprečitev zamašitve, ko nam prične teči redek izcedek iz nosu.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 146971 Kategoriji: , Oznake: , , ,

Opis

Sinupret Exera tablete vsebujejo 4-kratno količino rastlinskih snovi v primerjavi z zdravilom Sinupret BNO in 8-kratno količino v primerjavi z običajnimi tabletami Sinupret.

Namenjene so uporabi pri nahodu (rinitis), zamašenem nosu in vnetih sinusih (sinuzitis oz. rinosinuzitis) oziroma za preprečitev zamašitve, ko nam prične teči redek izcedek iz nosu.

Tablete SinupretEexera vsebujejo izvleček iz uprašenih rastlinskih snovi:

korenina rumenega svišča, cvet jegliča, zel kodrastolistne kislice, cvet črnega bezga, zel navadnega sporiša

Kaj je zdravilo Sinupret Exera in za kaj ga uporabljamo

Sinupret Exera je zdravilo rastlinskega izvora za zdravljenje akutnega nezapletenega vnetja obnosnih votlin pri odraslih. Izvlečki zdravilnih rastlin v zdravilu Sinupret Exera zmanjšajo vnetje in oteklino sluznice nosu in obnosnih votlin ter razredčijo gosto zastajajočo sluz v obnosnih votlinah. Tako se ponovno vzpostavi dihanje na nos ter omogoči dobra drenaža sinusnih votlin in s tem izločanje sluzi. Zmanjša se občutek tiščanja v glavi in spremljajoči glavobol kmalu preneha. Zdravilo Sinupret Exera pomaga pri regeneraciji sluznice. Uporabljate ga lahko kot samostojno zdravilo pri akutnem nahodu, ki ga spremlja občutek pritiska v predelu sinusnih votlin, ali kot spremljevalno zdravilo pri zdravljenju zgornjih dihalnih poti, tudi ko že jemljete antibiotike ali druga protivnetna zdravila.

Zdravila ne uporabljajte, če ste alergični na zdravilne učinkovine ali katerokoli sestavino zdravila.

Zdravila ne smete uporabljati, če imate ali ste imeli peptično razjedo.

ODMERJANJE:

V primerjavi z običajnimi tabletami Sinupret je za tablete Sinupret exera značilno enostavnejše odmerjanje.

Odrasli nad 18 let: 3x dnevno po 1 tableto.

Uporaba:

Zdravilo Sinupret Exera zaužijte z nekaj tekočine (npr. s kozarcem vode) brez žvečenja 3-krat dnevno 1 tableto (zjutraj, opoldne in zvečer). Če imate občutljiv želodec, zdravilo Sinupret Exera po možnosti jemljite po obrokih.

Če vam zdravnik ni predpisal drugače, jemljite zdravilo 7–14 dni. Če v tem času ne pride do izboljšanja ali se simptomi po preteku tega časa nadaljujejo, se posvetujte z zdravnikom.

Jemanje drugih zdravil:

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni znano, niti niso znane druge oblike interakcij. Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Nosečnost in dojenje:

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti zdravila uporabo med nosečnostjo in dojenjem odsvetujemo.

Opozorila:

Pri vnetju sinusov s povišano telesno temperaturo je potreben posvet z zdravnikom.

Če simptomi trajajo več kot 7-14 dni, če se stanje poslabša ali ponavlja periodično in/ali če se pridružijo povišana telesna temperatura, krvavitev iz nosu, hude bolečine, gnojni izcedek iz nosu, motnje vida, asimetrična otrplost osrednjega dela obraza ali oči, se posvetujte z zdravnikom.

Z zdravnikm ali farmacevtom se posvetujte tudi v primeru znanega gastritisa in pri občutljivem želodcu. Zdravilo Sinupret exera jemljite po obrokih s kozarcem vode.

Uporabe pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let, ne priporočamo.

Zdravilo Sinupret exera ima lahko manjši vpliv na sposobnost vožnje in upravljanja s stroji pri bolnikih, pri katerih je možni neželeni učinek vrtoglavica.

Hrana in pijača nimata vpliva na zdravilo Sinupret exera.

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte z zdravnikom.

Opomba za diabetike: ena obložena tableta vsebuje v povprečju 0,3 g prebavljivih ogljikovih hidratov.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Pakiranje: 20 tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

20 obloženih tablet

Oblika

Obložena tableta

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sinupret Exera obložene tablete, 20 obloženih tablet”

Morda vam bo prav tako všeč…