SAB Simplex 80 mg žvečljive tablete, 20 žvečljivih tablet

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
SAB Simplex 80 mg žvečljive tablete, 20 žvečljivih tablet

5,00 

Zdravilo SAB Simplex se uporablja: za simptomatsko zdravljenje prebavnih težav zaradi plinov; pri pripravi na preiskave v predelu trebuha; pri zvečanem nastajanju plinov po operacijah; pri zastrupitvi s sredstvi za pomivanje.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ni na zalogi

Obvesti me, ko bo izdelek spet na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 001589Kategoriji: ,

Opis

SAB Simplex žvečljive tablete vsebujejo zdravilno učinkovino simetikon, ki spada v skupino zdravil za zdravljenje črevesnih funkcionalnih motenj. Simetikon zmanjšuje površinsko napetost in povzroči razgradnjo mehurčkov pene v črevesju v katero so ujeti zrak in plini. S tem omogoča lažje izločanje plinov po naravni poti in zmanjša količino plinov v prebavilih. Plini v prebavilih večinoma ne povzročajo težav, lahko pa povzročijo spahovanje, napenjanje in krče v trebuhu (kolike) ter zvečano izločanje vetrov.Simetikon deluje samo fizikalno in se ne absorbira v telo, temveč se nespremenjen izloči skozi prebavila.

Zdravilo SAB Simplex se uporablja:

– za simptomatsko zdravljenje prebavnih težav zaradi plinov, npr. napenjanja (meteorizma), občutka polnosti,

– pri pripravi na preiskave v predelu trebuha, npr. na rentgenske preiskave ali ultrazvočni pregled, in pripravi na gastroduodenoskopijo (pregled notranjosti želodca in dvanajstnika z gastroskopom), − pri zvečanem nastajanju plinov po operacijah,

– pri zastrupitvi s sredstvi za pomivanje.

Zdravilo je primerno za diabetike, ker ne vsebuje ogljikovih hidratov.

Kaj je napenjanje in občutek polnosti pri odraslih?

Vzrok napenjanja in občutka polnosti so lahko funkcijske motnje organov in bolezni organov ali presnovne motnje. Vendar zdravnik marsikdaj ne ugotovi nobenega organskega vzroka. V različnih delih prebavil je različna količina zraka oz. plina. Zrak pogoltnemo med uživanjem hrane, plini pa nastajajo v črevesju zaradi bakterijske razgradnje sestavin hrane. Del pogoltnjenega zraka se izloči s spahovanjem, črevesni plini pa se deloma absorbirajo ali se izločijo kot vetrovi. Če je ravnovesje med vnosom in izločanjem plinov moteno, nastanejo majhni mehurčki pene. Zrak ne more uhajati in pojavi se napenjanje.

Količina in sestava črevesnih plinov sta močno odvisni od prehranskih navad in sestave prehrane. Napenjanje lahko izzove večji delež maščob (zlasti živalskih) v hrani, pa tudi večji delež beljakovin. Tudi določena živila rastlinskega izvora, npr. zelje, čebula in stročnice, prispevajo k čezmernemu kopičenju plinov.

Kaj so napenjanje in kolike pri majhnih otrocih?

Bolečine v trebuhu pri hranjenju dojenčkov in majhnih otrok spadajo med najpogostejše težave, s katerimi se soočajo matere in otroški zdravniki.

Redni napadi joka približno pol ure po jedi so lahko znak prebavnih težav, če je bil izključen organski vzrok. Pojavljajo se pretežno v prvih treh mesecih življenja, zato jih imenujejo tudi “trimesečne kolike”. Te težave so za otroka in starše hudo breme. Vendar ne veljajo za bolezen in tudi niso nikakršna razvojna motnja. Pojavijo se lahko tako pri otrocih, ki so hranjeni po steklenički, kot pri dojenih dojenčkih.

Vzrok teh kolik je mlečna prehrana, ki je med prehodom skozi prebavila nagnjena k večurnemu močnemu penjenju. Ujeti zrak ne more uiti in tako povzroča boleče napenjanje.

Uporaba:

Prebavne težave zaradi plinov:

– Odrasli in mladostniki: Med obrokom ali po njem prežvečite 1 do 2 žvečljivi tableti SAB Simplex (kar ustreza 84,7 do 169,4 mg simetikona). Če je treba, lahko 1 do 2 žvečljivi tableti vzamete še pred spanjem.

– Otroci, stari od 6 do 14 let: Otroci naj 3- do 4-krat na dan vzamejo 1 žvečljivo tableto SAB Simplex (kar ustreza 84,7 mg simetikona).

– Otroci, mlajši od 6 let: Za mlajše otroke in dojenčke je zdravilo na voljo v drugi farmacevtski obliki, v obliki peroralnih kapljic, suspenzije.

Priprava na preiskavo: Na dan pred preiskavo vzemite 2 do 5 žvečljivih tablet (kar ustreza 169,4 do 423,5 mg simetikona), zjutraj, na dan preiskave pa 1 do 2 žvečljivi tableti (kar ustreza 84,7 do 169,4 mg simetikona).

Žvečljive tablete morate dobro prežvečiti.

Žvečljive tablete SAB Simplex jemljete med obroki ali po obrokih in, če je treba, tudi pred spanjem.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 7 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorila:

– Ne uporabljajte zdravila SAB Simplex, če ste alergični na simetikon ali katerokoli sestavino tega zdravila.

– Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini. Rok uporabnosti zdravila se izteče na zadnji dan navedenega meseca.

– Shranjevati nedosegljivo otrokom.

– Shranjevati pri sobni temperaturi do 25 °C.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je simetikon, ki vsebuje dimetikon z dodatkom silicijevega dioksida. Ena žvečljiva tableta vsebuje 84,7 mg simetikona, kar ustreza 80 mg dimetikona.

Pomožne snovi: laktoza monohidrat, magnezijev stearat, aroma poprove mete, brezvodni koloidni silicijev dioksid in sorbitol (E420).

Pakiranje: 20 žvečljivih tablet

Dodatne informacije

Pakiranje

20 žvečljivih tablet

Oblika

Žvečljiva tableta

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “SAB Simplex 80 mg žvečljive tablete, 20 žvečljivih tablet”

Morda vam bo prav tako všeč…