Imunocare zeliščni čaj, 25 filter vrečk

Dodajte še za 30,38  izdelkov za brezplačno dostavo!
Imunocare zeliščni čaj, 25 filter vrečk

4,43 

Za krepitev imunskega sistema.

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 763992 Kategoriji: , Oznake: , , , , ,

Opis

Za krepitev imunskega sistema.

Skrbno izbrana kakovostna zelišča v skladu z evropsko farmakopejo, ki dosegajo visoke ocene na področju kvalitete, čistosti in sestave. Ocene temeljijo na količini eteričnih olj, flavonoidov in polifenolov. posamezno zelišče vsebuje vsaj 40 % terapevtskih vrednosti.

PLODOVI ŠIPKA (Rosae pseudo fructus)

Plodovi vsebujejo 25 % pektina, 30 % fruktoze, veliko mineralnih snovi, čreslovine, flavonoide (predvsem rutin), okoli 0,3 % vitamina C, karotenoide in druge vitamine. Šipek je dragocen vir vitamina C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter povečuje absorpcijo železa, ki ga najdete v vrečkah in kapsulah Activecare.

CVETOVI BEZGA (Sambucus nigra flos)

Bezgovo cvetje vsebuje številne potencialne učinkovine– eterična olja, sluzi, vitamine B kompleksa, vitamin C in E, čreslovine, razne kisline, flavonoide, rutine in še mnoge druge. Posušeni cvetovi se v ljudski medicini najpogosteje uporabljajo za lajšanje zgodnjih simptomov prehladnih obolenj, za pospešitev potenja ter kot sredstvo proti sluzničnemu vnetju.

CVETOVI LIPE (Tiliaceae species flos)

Lipa vsebuje 0,02 do 0,1 % eteričnega olja (večkot 70 sestavin),flavonolne glikozide, sluzi (polisaharide) in druge čreslovine. Pomen in učinek posameznih sestavin še ni pojasnjen, potrdili pa so pozitivne učinke lipovega čaja za lajšanje gripoznih obolenj, za preprečevanje nahoda in gripe. Sluzi, ki jih vsebujejo cvetovi lokalno zmanjšujejo draženje sluznice in s tem tudi kašlja. Eterična olja delujejo pomirjevalno.

TIMIJAN (Thymi folium)

Zel vrtnega timijana vsebuje 0,3 do 2,5 % eteričnega olja (fenolatimol in karvakrol), ki skupaj z rožmarinsko kislino deluje antioksidativno, protivnetno in antihepatotoksično. Timijan vsebuje še grenčine, saponine, smole, pentozan, vitamin B1 ter kavno,klorogensko, oleanolno in ursolno kislino. ESCOP (Znanstvena posvetovalna komisija za zdravljenje z rastlinami) priporoča uporabo zeli timijana pri vnetju dihalnih poti, pa tudi pri bronhitisu in oslovskem kašlju, vnetju želodčne sluznice ter za preprečevanje zadaha.

OZKOLISTNI TRPOTEC (Plantago lanceolata folium)

Glavne učinkovine so sluzi (odpravljajo draženje na kašelj), iridoidna glikozida avkubin in katalpol ter feniletanoidi akteozid, izoakteozid in plantamajozid. Listi vsebujejo šečreslovine, eteričnoolje, fenilkarboksilne kisline, klorogensko kislino, kremenčevo kislino, flavonoide, vitamine A, C in K ter veliko mineralnih snovi, cink, kalij in ostale. In vitro raziskave so pokazale protivnetno, protivirusno in protibakterijsko, spazmolitično in imuno stimulativno delovanje.

VITAMIN C

Ena skodelica čaja (200 ml napitka, pripravljenega iz ene filter vrečke) vsebuje 15 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina C. Vitamin C prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Uporaba:

Čajno vrečko vstavite v svojo najljubšo skodelico. Filter vrečko prelijte z 2 dl vrele vode (100 °C) in pustite stati pokrito.  Po 10 minutah vrečko odstranite.

Ob primerni temperaturi in z majhnimi požirki uživajte v darovih narave.

Opozorila:

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi.

Sestava:

Plodovi šipka (Rosae pseudo fructus), cvetovi bezga (Sambucus nigra flos), cvetovi lipe (Tiliaceae species flos), timijan(Thymi folium), ozkolistni trpotec (Plantago lanceolata folium), vitamin C.

Pakiranje: 25 filter vrečk x 1,0 g

Dodatne informacije

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Oblika

Filter vrečka

Pakiranje

25 vrečk

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Imunocare zeliščni čaj, 25 filter vrečk”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…