Herba Medica Glukocare čaj, 25 filter vrečk

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Herba Medica Glukocare čaj, 25 filter vrečk

4,50 

Za uravnoteženo presnovo sladkorja. Za večji učinek pa GlukoCare zeliščni čaj kombinirajte s kapsulami in napitkom.

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 786775 Kategoriji: ,

Opis

GlukoCare čaj je zeliščni čaj za uravnoteženo presnovo sladkorja. Je čaj najvišje kakovosti za pomirjen želodec in uravnoteženo prebavo.

Skrbno izbrana kakovostna zelišča v skladu z Evropsko Farmakopejo, ki dosegajo visoke ocene na področju kvalitete, čistosti in sestave. Ocene temeljijo na količini eteričnih olj, flavonoidov in polifenolov. Posamezno zelišče vsebuje vsaj 40% terapevtskih vrednosti.

Za večji učinek pa GlukoCare zeliščni čaj kombinirajte s kapsulami in napitkom.

Vsebnost:

REGRAT (Rosae pseudo fructus)

Korenine regrata vsebujejo ogljikove hidrate (do 45 % inulina, ki naj bi bil povezan s hipoglikemičnim delovanjem in uravnavanjem ravni sladkorja v krvi), karotenoide (lutein),maščobne kisline (miristinska kislina), minerale (2,5 % kalija, ki ima vlogo pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka),sladkorje (glukoza, fruktoza in saharoza), vitamin holin ,sluz in pektin.

LIST BREZE (Betulae folium)

Listi vsebujejo 1 do 3 % flavonolnih glikozidov, večinoma hiperozid in druge glikozide kvercetina, deloma pa tudiglikozide miricetina in kemferola. Prisotne so tudi druge fenolne spojine, triterpenski alkoholi, monoterpenski glukozidi, tanini, sledovi eteričnega olja in 4 % mineralnih snovi, predvsem kal  kalija, ki ima vlogo tudi pri vzdrževanju normalnega krvnega tlak.

FIŽOLOVE LUŠČINE ((Phaseoli pericarpium)

Učinkovine v fižolovih luščinah so magnezij, kalij, selen, vitaminiskupine B, fosfor, kalcij, železo, cink, molibden, mangan innukleinske kisline. Vsebujejo tudi glukokinin, ki deluje podobno kotinzulin in pomaga uravnavati (nižati) raven sladkorja v krvi.Poleg tega je v fižolovih luščinah znatna vsebnost kroma, zato sejih uporablja za uravnavanje krvnega sladkorja.

LISTI BOROVNICE (Myrtilli folium)

Listi borovnice vsebujejo čreslovine (do 11 %), večinoma katehinske, flavonske in flavonolne glikozide, organske kisline, arbutin in druge hidrokinonske glikozide (mirtilin, ki ne le znižuje izločanje sladkorja ampak ga lahko tudi popolnoma zaustavi).

LISTI METE (Menthae pip. Folium)

Meta vsebuje 3,5 – 4,5 % grenčin (rožmarinska kislina), nekaj flavonoidov in triterpenov ter 0,5 – 4 % eteričnega olja (mentol, mentilacetat, menton, mentofuran, 1,8-cineol, limonen), ki služi kot aromatik in korigens okusa.

PELIN (Absinthi herba)

Zel pelina vsebuje 0,15 – 0,4 % grenčin (seskviterpenskilaktoni) ter 0,2 – 1,5 % eteričnega olja (terpeni, mono-inseskviterpene ter nekatere fenolne karboksilne kisline, kot je kavna kislina). Pelin je tipična droga, pri kateri učinkuje eterično olje in grenčine, ki spodbujajo apetit, povečujejo izločanje prebavnih sokov,  krepijo gibanje želodca in črevesja ter tako izboljšujejo prebavo.

Uporaba:

Čajno vrečko vstavite v svojo najljubšo skodelico. Filter vrečko prelijte z 2 dl vrele vode (100 °C) in pustite stati pokrito.  Po 10 minutah vrečko odstranite.

Ob primerni temperaturi in z majhnimi požirki uživajte v darovih narave.

Sestava:

Fižolove luščine (Phaseoli pericarpium) , listi breze (Betulae folium), korenina regrata (Taraxaci radix), listi mete(Menthae pip. folium).

OPOZORILA:

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri sobni temperaturi.

Pakiranje: 25 filter vrečk

Dodatne informacije

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Oblika

Filter vrečka

Pakiranje

25 filter vrečk

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Herba Medica Glukocare čaj, 25 filter vrečk”

Morda vam bo prav tako všeč…

X
X