Galex Cerumenol tekočina, 10 ml

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Galex Cerumenol tekočina, 10 ml

4,53 

CERUMENOL GALEX je medicinski pripomoček, ki vsebuje raztopino natrijevega karbonata. Natrijev karbonat ima blago kavstično delovanje, mehča in raztaplja ušesno maslo (cerumen).

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 780745 Kategorije: , ,

Opis

Galex Cerumenol je medicinski pripomoček, ki vsebuje raztopino natrijevega karbonata. Natrijev karbonat ima blago kavstično delovanje, mehča in raztaplja ušesno maslo (cerumen).

Galex Cerumenol uporabljamo za učinkovito raztapljanje zamaškov iz ušesnega masla, za preprečevanje njihovega nastanka ter redno higieno ušes.

Ušesno maslo ali cerumen je normalno prisotno v vsakem sluhovodu in v normalnih okoliščinah čisti in varuje uho. Cerumen je rumenkast izloček, je netopen v vodi, na zraku pa se sčasoma strdi.

Praviloma se iz sluhovoda izloča sam. Težave se pojavijo, kadar je izločanje ušesnega masla prekomerno ali njegovo odstranjevanje nezadostno ali nepravilno.

Več težav lahko nastopi poleti, ker je pogostejše kopanje, plavanje in potapljanje. Voda tako zaide v ušesa, zaradi česar lahko ušesno maslo nabrekne in zamaši sluhovod.

Kaj morate vedeti, preden boste uporabili izdelek?

Galex Cerumenol ne smete uporabljati pri znani preobčutljivosti za katerokoli sestavino izdelka, pri predrtem bobniču in pri ušesnih okužbah ter vnetjih.

Uporaba:

Plastenko pred uporabo pretresite in ogrejte na primerno temperaturo, do 40 °C. Najbolje je, da plastenko potopite v toplo vodo. Glavo nagnite na stran, uhelj nežno povlecite nazaj in navzgor in počasi vkapljajte 5-10 kapljic v uho. Bazo uhlja nežno zmasirajte, da se kapljice porazdelijo. Pustite delovati nekaj minut, nato glavo zravnajte, da raztopina in izločki iztečejo in obrišite uho. Postopek lahko ponovite do 3 krat na dan.
V kolikor se kljub uporabi raztopine CERUMENOL GALEX ušesno maslo ni izločilo je potreben pregled pri zdravniku, ki se običajno odloči za izpiranje ušes. Če ste predhodno uporabljali raztopino CERUMENOL GALEX, bo izpiranje lažje in učinkovitejše. Možni neželeni učinki:
Neželeni učinki niso znani.
Če opazite katerikoli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Sestava:

1 g raztopine vsebuje 21,67 mg natrijevega karbonata monohidrata (Natrii carbonas monohydricus)
Pomožne snovi: glicerol, prečiščena voda.

Pakiranje: 10 ml

Dodatne informacije

Način / Mesto uporabe

Uho

Oblika

Tekočina

Pakiranje

10 ml

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Galex Cerumenol tekočina, 10 ml”

Pred oddajo mnenja se morate prijaviti ali registrirati.

Morda vam bo prav tako všeč…