Daktarin 20 mg/g oralni gel, 40 g

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Daktarin 20 mg/g oralni gel, 40 g

7,51 

Daktarin oralni gel zdravi okužbe ustne votline, žrela in prebavil, ki jih povzročajo glivice rodu Candida.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ni na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 021288 Kategoriji: ,

Opis

Daktarin oralni gel zdravi okužbe ustne votline, žrela in prebavil, ki jih povzročajo glivice rodu Candida.

Zdravilo Daktarin oralni gel vsebuje mikonazol, ki deluje predvsem na glive (na dermatofite in kandido) ter še na nekatere bakterije (po Gramu pozitivne bakterije).

Uporaba:

Gel odmerite s priloženo merilno žličko. Z merilno žličko lahko odmerimo 5 ml gela, kar ustreza 124 mg učinkovine mikonazol.

Odrasli:

Zdravljenje okužb ustne votline in žrela

Nanesite ½ merilne žličke gela (2,5 ml, kar ustreza približno 50 mg mikonazola) 4 – krat na dan, po jedi. Gela ne pogoltnite takoj, ampak ga po nanosu čim dlje zadržite v ustih. Če uporabljate zobno protezo, jo čez noč odstranite in premažite z zdravilom Daktarin. Ko simptomi izginejo, nadaljujte z zdravljenjem vsaj še en teden

Zdravljenje okužb prebavil

Vzemite 5 mg zdravila na kg telesne mase 4 – krat na dan. Vendar pri tem pazite, da s posameznim odmerkom ne boste zaužili več kot 250 mg, kar ustreza 10 ml zdravila (to sta približno 2 merilni žlički). Ko simptomi izginejo, nadaljujte z zdravljenjem vsaj še en teden.

Uporaba pri otrocih in mladostnikih:

Zdravljenje okužb ustne votline in žrela

Otroci stari 2 leti ali več:

Nanesite ½ merilne žličke gela (2,5 ml, kar ustreza približno 50 mg mikonazola) 4 – krat na dan, po jedi. Gela naj otrok ne pogoltnite takoj, ampak naj ga po nanosu čim dlje zadrži v ustih.

Dojenčki stari od 4 do 24 mesecev

Nanesite ¼ merilne žličke gela (1,25 ml, kar ustreza približno 25 mg mikonazola) 4 krat na dan, po jedi. Vsak odmerek je treba razdeliti v več manjših odmerkov in gel nanesti na prizadeto mesto (prizadeta mesta) s čistim prstom. Gela ne smete nanašati v grlo, zaradi nevarnosti zadušitve. Ko simptomi izginejo, nadaljujte z zdravljenjem vsaj še en teden.

Zdravljenje okužbe prebavil

Zdravilo Daktarin lahko uporabljate pri dojenčkih starejših od 4 mesecev ali več in otrocih, ki imajo težave s požiranjem tablet. Dajemo jim 20 mg na kg telesne mase na dan v štirih odmerkih. Dnevni odmerek ne sme biti večji od 250 mg (10 ml oralnega gela) štirikrat na dan. Odmerjanje je enako kot pri odraslih. Če je vaš dojenček nedonošen ali se razvija počasneje, je spodnja starostna meja za uporabo zdravila višja, in sicer 5 do 6 mesecev. Ko simptomi izginejo, nadaljujte z zdravljenjem vsaj še en teden.

Opozorila:

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z

zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

Sestava:

Zdravilna učinkovina je mikonazol. 5 g oralnega gela (1 merilna žlička) vsebuje 100 mg mikonazola. 1 g oralnega gela vsebuje 20 mg mikonazola.

Druge sestavine zdravila so glicerol (E422), predgelirani škrob, prečiščena voda, polisorbat 20, aroma pomaranče, aroma kakava (etanol), 96 odstotni etanol, natrijev saharinat.

Pakiranje: 40 g

Dodatne informacije

Pakiranje

40 g

Oblika

Gel

Način / Mesto uporabe

Usta, žrelo

Morda vam bo prav tako všeč…