Canesten 1 set, 500 mg mehke vaginalne kapsule in 10 mg/g krema

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Canesten 1 set, 500 mg mehke vaginalne kapsule in 10 mg/g krema

12,20 

Zdravilo Canesten 1 set spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ni na zalogi

Obvesti me, ko bo izdelek spet na zalogi

Opis

Zdravilo Canesten 1 set spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje. Mehka vaginalna kapsula in krema vsebujeta učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Glivične okužbe spolovil se lahko pojavijo zaradi porušenega naravnega ravnovesja mikroorganizmov na sluznicah spolovil, ki ga lahko povzroči:
• uporaba nekaterih zdravil (npr. antibiotiki, kontracepcijske tablete),
• nekatere bolezni in določena stanja (npr. sladkorna bolezen, menstruacija, nosečnost),
• stres, uporaba močnih sredstev za intimno nego in izpiranje nožnice, uporaba spodnjega perila iz umetnih materialov, ki ni dovolj zračno.

Uporaba:
Med uporabo zdravila Canesten1 set ne uporabljajte tamponov, izdelkov za izpiranje nožnice, spermicidov ali drugih izdelkov za vaginalno uporabo ter izdelkov iz lateksa (kondomi, diafragma).
Poleg tega je priporočljivo, da se v obdobju vaginalne okužbe izogibate spolnim odnosom, ker se okužba lahko prenese na partnerja.

Odmerjanje in trajanje zdravljenja:
Ker sta običajno okuženi nožnica in zunanje spolovilo, je potrebno kombinirano zdravljenje obeh okuženih mest. Zdravilo Canesten mehka vaginalna kapsula je namenjeno za vaginalno uporabo (uporabo v nožnici). Zdravilo Canesten krema je namenjeno za uporabo na zunanjem spolovilu.

• Zdravljenje nožnice: Priporočeni dnevni odmerek je ena mehka vaginalna kapsula. Mehko vaginalno kapsulo vstavite v nožnico zvečer pred spanjem tako, kot je opisano v navodilih za pravilno uporabo. Znaki in simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v 7 dneh po začetku zdravljenja (oz. po uporabi 1 mehke vaginalne kapsule). Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali pa se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.

• Zdravljenje zunanjega spolovila (pri ženskah in moških): 2- do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na zunanje spolovilo in jo vtrite (do zadnjične odprtine pri ženskah ter na glavico in kožico pri moških). Zdravljenje z zdravilom Canesten krema traja običajno od 1 do 2 tedna. Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali pa se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom. Če se simptomi v 2 mesecih povrnejo, se morate posvetovati z zdravnikom.

Opozorila:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte v originalni ovojnini in v suhem prostoru za zagotovitev zaščite pred vlago.

Sestava:
Učinkovina v mehki vaginalni kapsuli in kremi je klotrimazol. Ena mehka vaginalna kapsula vsebuje 500 mg klotrimazola. 1 g kreme vsebuje 10 mg klotrimazola.
– Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) v mehki vaginalni kapsuli so beli vazelin, tekoči parafin, želatina (E441), glicerol (E422), titanov dioksid (E171), kinolinsko rumeno (E104), sončno rumeno FCF (E110), prečiščena voda, lecitin (E322), srednjeverižni trigliceridi.
– Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) v kremi so benzilalkohol (E1519), cetilpalmitat, cetil in stearilalkohol, oktildodekanol, polisorbat 60 (E435), sorbitan stearat (E491), prečiščena voda.

Ena škatla z zdravilom Canesten1 set vsebuje: pretisni omot z eno mehko vaginalno kapsulo,  en aplikator za vstavitev mehke vaginalne kapsule in  tubo z 20 g kreme

Dodatne informacije

Način / Mesto uporabe

Nožnica, sluznica

Oblika

Kapsula, Krema

Pakiranje

1 kapsula, 20 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Canesten 1 set, 500 mg mehke vaginalne kapsule in 10 mg/g krema”

Morda vam bo prav tako všeč…