Brufen Gran 400 mg šumeča zrnca, 12 vrečk

Dodajte še za 50,00  izdelkov za brezplačno dostavo!
Brufen Gran 400 mg šumeča zrnca, 12 vrečk

8,11 

To zdravilo je za kratkotrajno uporabo pri odraslih in mladostnikih nad 12. letom starosti (40 kg ali več), namenjeno: za lajšanje blage do zmerne bolečine, kot je glavobol in zobobol; za lajšanje menstrualne bolečine; za zniževanje povišane telesne temperature.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Samo še 2 na zalogi

Proizvajalec:
Vsi izdelki
Šifra: 146950 Kategorije: , ,

Opis

Zdravilo Brufen Gran spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Ena vrečica zdravila vsebuje 400 mg ibuprofena.

To zdravilo je za kratkotrajno uporabo pri odraslih in mladostnikih nad 12. letom starosti (40 kg ali več):

– za lajšanje blage do zmerne bolečine, kot je glavobol in zobobol,

– za lajšanje menstrualne bolečine,

– za zniževanje povišane telesne temperature.

Uporaba:

Zdravilo je namenjeno samo za kratkoročno uporabo. Jemati morate najmanjši odmerek najkrajši čas, ki je potreben za olajšanje vaših simptomov.

Da bi dosegli čim hitrejši začetek delovanja, lahko odmerek vzamete na prazen želodec. Če imate občutljiv želodec, vzemite odmerek skupaj s hrano.

Izpraznite zrnca iz ene vrečice v majhen kozarec z vodo (približno 125 ml). Prepričajte se, da ste uporabili vsa zrnca iz vrečice in ne delite vsebine, da bi naredili več

odmerkov. Mešajte zdravilo, dokler se ne neha peniti in se zrnca raztopijo – nastala bo gazirana pijača z okusom po pomaranči. Takoj izpijte.

Odrasli in mladostniki nad 12. letom starosti (40 kg in več): Vzemite eno vrečico (400 mg) v enkratnem odmerku ali do 3-krat dnevno, z razmikom med odmerki 4 do 6 ur.

Več kot 400 mg naenkrat ne daje boljšega analgetičnega učinka. Skupno nikoli ne vzemite več kot 3 vrečice (1200 mg) v 24 urah.

Bolniki z boleznimi jeter ali ledvic: Če imate težave z jetri ali z ledvicami, vam bo zdravnik prilagodil odmerek. To bo najmanjši možni odmerek.

Starejši bolniki (nad 65.let starosti): Če ste starejši, vam bo zdravnik prilagodil odmerek. To bo najmanjši možni odmerek.

Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh pri povišani telesni temperaturi ali 5 dneh pri bolečini, se posvetujte z zdravnikom. Če se znaki bolezni pri mladostniku, starem od 12 do 18 let, poslabšajo, ali če je to zdravilo potrebno več kot 3 dni, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorila:

Ne dajajte/jemljite zdravila Brufen Gran:

– otrokom, mlajšim od 12 let,

– če ste alergični na ibuprofen ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),

– če ste kdaj imeli alergijsko reakcijo na ibuprofen, acetilsalicilno kislino ali kakšno drugo nesteroidno protivnetno zdravilo (NSAID) – znaki vključujejo pordečitev kože ali izpuščaj, oteklost obraza ali ustnic, nahod, kihanje ali oteženo dihanje,

– če imate (ali ste imeli vsaj dvakrat) razjedo ali krvavitve na želodcu ali na dvanajstniku,

– če ste kdaj prej imeli krvavitve ali vas je trgalo v želodcu ali črevesu po jemanju nesteroidnih protivnetnih zdravil (NSAID),

– če imate hude težave z jetri ali z ledvicami,

– če imate hudo srčno popuščanje ali koronarno srčno bolezen,

– če imate krvavitve v možganih (možgansko-žilne krvavitve) ali druge aktivne krvavitve,

– če imate kakšno bolezen, zaradi česar ste bolj nagnjeni h krvavitvam,

– če ste znatno dehidrirani (zaradi bruhanja, driske ali nezadostnega vnosa tekočine),

– če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti. Glejte ”Nosečnost, dojenje in plodnost” spodaj za več informacij.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred svetlobo in vlago.

Sestava:

Učinkovina je ibuprofen. Ena vrečica vsebuje 400 mg ibuprofena.

Druge sestavine zdravila so premreženi natrijev karmelozat, jabolčna kislina, mikrokristalna celuloza, natrijev saharinat, saharoza, povidon, aroma pomaranče, natrijev lavrilsulfat,

natrijev hidrogenkarbonat in brezvodni natrijev karbonat.

Pakiranje: 12 vrečk

Dodatne informacije

Pakiranje

12 vrečk

Oblika

Vrečka

Način / Mesto uporabe

Ustna votlina

Morda vam bo prav tako všeč…