Vsi Solgar izdelki -20%

solgar lekarna akcija
Vsi Solgar izdelki -20%. *Akcija velja v naši lekarni in na spletni lekarni. Akcija velja do vključno 31.05.2021.
Solgar prehranska dopolnila zadovoljijo različne individualne potrebe in različne življenjske stile (npr. vegetarijanske, veganske, organske, košer)
  • Solgarjevi izdelki so po možnosti vedno formulirani tako, da zadovoljijo različne individualne potrebe in različne življenjske stile (npr. vegetarijanske, veganske, organske, košer)
  • Iz svojih formul se trudijo kar najbolj odstraniti alergene.
  •  Skoraj vsi izdelki so brez sladkorja, soli, škroba, kvasa, koruze, soje, pšenice in glutena, niti eden pa ne vsebuje konzervansov, umetnih arom, niti barvil.
  •  Izdelki se ne testirajo na živalih.
  •  Solgar uporablja naravna, ekološka zelena čistilna sredstva, saj jim je prav tako pomembna skrb za okolje.
Solgar je prvi na svetu :
  •  uporabil naravno oblaganje tablet, ki temelji na vodi, namesto običajnega sredstva - šelaka. Naravno oblaganje izboljšuje razgradnjo in razpršenost, kar omogoča boljšo apsorbcijo hranil.
predstavil vegetarijanske kapsule in vegetarijanske mehke želatinozne kapsule.

Kaj je vitamin D3 in kje ga najdemo?

Vitamin D večkrat imenujemo tudi ''sončni vitamin'', ki je dobil ime zaradi procesa naravnega nastanka vitamina D v naši koži, kadar smo izpostavljeni sončni svetlobi. Nastanek vitamina D povzročijo žarki UVB (ultravijolična svetloba), kar povzroči nastanek 7-dehidroholesterola v zgornjih plasteh kože, od koder potuje po telesu v različnih oblikah, dokler ne prispe do ledvic, kjer se oblikuje njegova končna oblika holekalciferol D3. Vitamin D je maščobotopni vitamin, ki ga lahko zaužijemo tudi s hrano in prehranskimi dopolnili, da s tem telesu omogočimo zadostne količine1.  V živilih se ga največ nahaja v jetrih trske (polenovke), lososu, tuni, potočni postrvi, margarini, jajcih, maslu ter mleku 5.

Vloga Vitamina D3 v telesu

Za vitamin D je EFSA (Evropska agencija za varnost hrane) odobrila naslednje trditve: -         prispeva k normalnem delovanju mišic, -         sodeluje pri delitvi in specializaciji celic, -         sodeluje pri ohranjanju zdravih kosti in zob, -         prispeva k normalni absorpciji kalcija in fosforja, -         prispeva k normalnim koncentracijam kalcija v krvi, -         prispeva k normalnem delovanju imunskega sistema3.